neljapäev, 21. veebruar 2008

Porco Rosso (1992)

Olen laisk nii ,et seekordne on arvustus kirjutatud hoopis Virge poolt (lugeda temalt varastatud)

Tegevus toimub 1930ndate aastate Itaalia rannikualadel, kus on pidev võitlus õhupiraatide ja kohalike võimude vahel. Oma teenistust leiavad sealt ka pearahakütid, seal hulgas Porco Rosso. Kust selline nimi? Kunagi oli tegu kena õhuväepiloodiga, kuid miskine needus muutis ta seaks. Hiidseaks. Lisaks on tal erepunane lennuk.

Ühel reidil tulistatakse ta lennuk piraatide poolt pilbasteks, seega läheb ta abi küsima vanalt sõbralt. Sinna on tulnud tööle noor plika, kes väidab, et suudab ta lennuki teha paremaks kui kunagi varem. Konkurentsi lendamise alal pakub USA piloot Donald Curtis. Porco Rosso ise on sjuke muhe rahulik härrasmees, kellele meeldib suitsetada ja viskit ning veini libistada.

See animatsioon meeldis. Oli müstikat, ei olnud väga roosamannat ja samas oli selline.. kerge vaatamine. Võiks öelda, et muhe (: Karakterid olid toredad nt.

Kui Porco Rosso uut täiendatud lennukit kokku pandi, siis tema lennuki mootor oli valmistatud .. Ghibli tehases ! Tempel peal ja puha. Milles point? Studio Ghibli on Jaapani jaoks sama, mis Disney USA jaoks (: Miyazaki jagu kõigi naha ja karvadega.

Kommentaare ei ole: