kolmapäev, 20. veebruar 2008

Maléfique (2002)

Film mida tegelikult sai vaadatud esmakordselt juba tubli kolm aastat tagasi. Hiljuti saabusid aga külla Sess ning Mart kes siis head horrorit nuruma asusid ja juhtus plaat nimetatud filmiga riiulilt kätte. Kunagi meelitas seda filmi vaatama ysnagi hea postimehe arvustus ning kuna ma ise vaevalt paremini suudaks siis kopeerin osaliselt selle ka siia.

Neli retsi ja võlupäevik. Pettuses süüdistatud ärimees Carrere (Gerard Laroche) pannakse ühte kongi kolme kummalise mehega. Nendeks on intelligentne Lassalle (Philippe Laudenbach), kelle kirglik suhe kirjandusega viis välja abikaasa mõrvani, soovahetamisest unistav naise rindadega jõhkard Marcus (Clovis Cornillac) ja oma kuuekuuse õe nahka pistnud idioot Pâquerette (Dimitri Rataud), kelle koht peaks olema vaimuhaiglas, aga mitte vanglas.

Ühel päeval avastavad mehed kongi seinast peidiku, kust tuleb välja vana päevik. Selle autoriks on 1920. aastal samas kongis istunud sarimõrvar, kes uskus, et rasedaid naisi tappes ja nende platsentat kasutades saab ta tagasi oma nooruse. Lisaks sellele harrastas mees musta maagiat, mille abil tal ka lõpuks vangikongist põgeneda õnnestus. Vähemalt nii kongi uued asukad päeviku lõppu tõlgendavad. Nad hakkavad hullu maagi kirja pandud sümbolite ja loitsudega katsetama, kuid osates võlusõnadega sama palju ümber käia kui koopainimene moodsa sõjatehnikaga, viib see võigaste tagajärgedeni.

Sünge ja klaustrofoobilise «Varjude raamatu» pea kogu tegevus kulgeb ühe vangikongi piires. Ebameeldivad, kuid saatanlikult huvitavaks kirjutatud ja mängitud karakterid saavad tegevuse kulgedes lakkamatult liha kontidele juurde ning sobivas tempos üllatavaid pöördeid pakkuv lugu hoiab vaataja otseses mõttes varvastel.

Huvitav asi mis meelde /kõrvu jäi oli fakt ,et loitsudes mainiti ka Lovecrafti kolle nii ,et autorid artavavasti tema lugudest inspiratsiooni saanud. Netis uurides leidsin veel ,et horroriguru paranoiadisco on ka antud teost hiljuti vaadanud nii ,et link ka tema hulga asjalikumale postitusele :) Õhtuse unejutu aeg...

7/10

Kommentaare ei ole: