teisipäev, 12. juuni 2012

Holmes 2

Holmesi uue filmi tegevus algab ootuspäraselt plahvatuslikult. Watson hakkab nimelt abielluma ja Moriarty plaanib alustada maailmasõda. Koheselt sekkub nende plaanidesse loomulikult Holmes, kes keerab kõik nässu ja algab märulirohke ralli mööda vana head Euroopat.

Olgu, jätame kõik muud pisiasjad nagu Holmesi välimus ja Watsoni iseloom kõrvale. Mis mind paneb selle filmi juures eriti imestama, on see, et Holmes tegeleb kogu film sisuliselt tühja tööga. Moriarty inimvaenulikud plaanid saavad tõesti peatatud, aga vaene Sherlock ei tea, et ta võib kogu töö korstnasse kirjutada, sest veidi hiljem puhkevad nii Esimene kui ka Teine maailmasõda kõigist tema pingutustest hoolimata.

Minu point on see, et Guy Richie oleks võinud teha selle filmiga sama, mida Tarantino "Inglorious Bastardsis" - ehk siis puhast alternatiivajalugu. Miks mitte? Kogu algupärane holmesi lugu sai niikuinii allavoolu lastud. Miks enam peatuda?
Näiteks oleks võinud selguda, et Gavrilo Princip polnud tegelikult mitte Serbia salaorganisatsiooni, vaid hoopis Moriarty agent, ja Holmes ei oleks käesoleva filmi lõpus lükanud maailmasõja puhkemist lihtsalt nõksu edasi, vaid hoidnudki selle täielikult ära, viskudes näiteks Austria troonipärija Franz Ferdinandi kaitseks dzotile. Tulemuseks see, et keisrid ja kuningad jääksid edasi kestma ning mingit suurt sõda ja maailmakordade muutust ei tulekski. 5/10
Mõelge, kui hea oleks sellisele filmile järgesid vorpida. Järgmises saaks dünaamiline duo (Watson-Sherlock) tegeleda näiteks Trotski salaplaanide paljastamise ja oktoobrirevolutsiooni ärahoidmisega. (Juhtides nt Leninit ja ta kamraade vedava pitseeritud vaguni rööbastelt välja)

Kolmandas järjes võiks aga juba vana ja veidi hall superdetektiiv põrmustada kurja Schicklgruberi mahhinatsioone. Kahjuks aga on Guy Richie munad Madonna poolt lahutusvaradeks sisse nõutud ja midagi sellist ei julgeks ta küll eluilmaski teha.

Oeh, tegelikult, kui aga aus olla, siis minu arust on Holmesi seiklused muutunud juba liiga eepiliseks. Oma lugudes tegeles ta siiski 99% peamiselt väiksemate mõrvade ja kuritegudega. Ma olen üsna kindel, et ka Agra aardest saaks kena kahetunnise märuliseikluse kokku panna. Ei pea olema alati kogu maailma
saatus kaalul, et rahvast kinno meelitada, või tõesti nüüd juba peab?
 Üks sümpaatne, aga kahjuks väga vähe kaadris püsinud kõrvaltegelane
 Troskade aeg on läbi
Anti-revolutsionäärid mausritega

4 kommentaari:

Ove ütles ...

Kusjuures alles laupäeval suure pohmakaga võtsin selle filmi ette. Täitsa talutav vaatamine, kuid olen nõus - Holmes'i mastaabid on pisu suureks aetud. Tüüp laseb julgelt mööda maailma ringi nagu mõni Marveli superkangelane ning tapleb kurikaeladega nagu Duncan McLeod... Olgem muidugi ausad - ilmselt ei oleks minu aju ümbritsev liisunud alkoholikeskkond mõnd suurepärast mõrvamüsteeriumit omaks võtnud ning lihtsalt välja lülitunud, kuid see oli isegi minu seisundit arvestades pisu liialt labane. Kenad effektid siiski, tuleb tunnistada...

matu ütles ...

Mina jään ootama filmi "time travel" žanris, kus "paha" mees läheb ajast tagasi ja üritab ära hoida Esimest maailmasõda. "Hea" mees lippab temale järgi, sest usub, et inimkonnale oli see kasulik õppetund. Filmi jooksul võiksid karakterid muutuda ja hea ja halva vahe hägustuda.

Holmes 2l oli nats paremad effektid aga hea film mingil juhul ei ole.

Eile vaatasin "Shame" 2011, soovitan!

Metsavana ütles ...

Kusjuures esimese maailmasõja time-travel filmi polegi minuteada. Teise maailmasõjast on neid ikka päris palju. Isegi luisa sarju. Aga esimene ms on päris puutumata jäänud. Üleüldse on esimene jäänud teenimatult teise varju.

matu ütles ...

kõik pagana juutide tõttu :D