teisipäev, 12. juuni 2012

Prometheus (2012)

Paljud näinud kurdavad, et tegemist oli neile tõsise pettumusega. Mina õnneks nende leeri ei kuulu. No ei saa ju pettuda, kui lähed filmi vaatama ilma igasuguste ootuste-lootusteta. Okei, tegelikult päris ilma siiski ei olnud, väike hirm püsis naha vahel küll. Kartsin, et suure rahaahnuse tulemusena on üritatud meeldida absoluutselt kõigile ning lõpptulemuseks saadud miskine näotu moodustis, mis ei meeldi õieti kellelegi.

Tegelikult oli päris kenake ulmeõudus, kus pakuti nii silmailu kui päris lahedaid õõvahetki. Peamiselt heidaks filmile ette tema hüplikku kvaliteeti. Pidevalt olid head, väga head ning fantastiliselt head stseenid segatud kokku mitte nii heade või suisa lollide hetkedega, kus näitlejad korrutasid piinlikku filosoofiat või ajasid üsnagi sisutühja ning tobedat dialoogi. Kui nüüd mõni editor võtaks kätte ja lõiguks selle loo nii tunni- pooleseks, saaks suurepärase filmi - ehk lausa 10/10 filmi.

Üldiselt on Prometheusega nii, et mida rohkem sisu meelde tuletada, seda nõrgem tundub, aga kohapeal oli fiiling hea ja see vast tähtsam Ei ole vaja tagantjärgi üle mõelda :) 8/10
PS: Cinamoni 3D on kohati üsnagi vilets, kiired märulistseenid kipuvad olema ähmased ja kaks paari prille näos kanda on ikkagi liig, tekitab tunde, nagu vaataks filmi läbi keevitaja maski või skafandri. Arendage prillivaba 3D kino, kurat võtaks, kaua võib selle 50ndate Technicolori tehnikal seljas sõita
Kuna tegemist oli eel-looga, siis oleks võinud tehnoloogia pisut primitiivsem ja esimese filmiga sobivam olla.

5 kommentaari:

Metsavana ütles ...

Ah et lühike? no lugege siis kamraad Mardi blogist pikemalt http://dreamscene.blogspot.com/

Kärbs ütles ...

Tuleb tunnistada, et stsenaarium oli tõesti filmi nõrgim külg, kuid huvitaval kombel ei vähendanud see visuaalselt võimsa filmi suurel ekraanil vaatamisest saadavat naudingut (erinevalt näiteks avatarist). Eks siin mängis rolli ka see, et Avatar oli rohkem perefilm, Prometheus hoiti aga julgelt R-ratingu tasemel, mis jättis filmi alles mitmeid mõjusaid horror-stseene. Ka esimese Alieni filmiga seoti otsad ilusti kokku ja seda ilma otseste kordusteta vaid uute nõksude lisamisega.

matu ütles ...

kindlasti lähen Eestis olles seda vaatama. Kas sellel Michael Fassbender karakteril oli seksisõltuvus ka Prometheuses nagu Shameis? Suht raske on mul igatahes näha teda väljaspool Shamei mõneks ajaks.

Metsavana ütles ...

Kuule siin oli tegemist robotiga, kel ei paistnud olevat mingitki huvi soojätkamise vasta. Shamei pole näind, ei oska võrrelda :)

matu ütles ...

Käisin eile vaatamas Prometheust 3Ds. Esimene pool väga meeldis, kuidas avastati uut maailma ja tehnoloogiat. Ma hädaldaks ka selle üle, kuidas kokku lõigatud oli ja viimane 3 minutit... miks see nii in your face oli? Me saime pihta küll mis see must p**k teeb olenditega. Viimased 10 minutit sunnib mind rateingut langetama ühe pügala võrra. 7/10st annan.