laupäev, 16. veebruar 2008

Lupin the Third: The Castle of Cagliostro (1979)

Kõik mida Hayao Miyazaki teeb on ikka tõesti puhas kuld. Siiani siis vanim asi mis temalt vaadanud. Ja ma ei kavatse nüüd kiidusõnu tagasi taas hoida.
Asjad saavad alguse kasiinos mida Lupin enda habemikust sõbraga tühjendab. Peale õnnestunud röövi avastavad nad aga ,et kogu raha on võlts. Samas muidugi suurepärane võlts nii ,et siirdutakse otsima raha algallikat. See viib semud pisiriiki nimega Caglistro. Mööda kaunist maastiku uidates satub neile teepeale ette aga põgenev pruut keda Lupin muidugi ei saa aitamata jätta ning asub kurja krahvi Caglistro käest päästma nii printsess Clarisset kui müütilist varandust.
Lupin on tõeline trikimees ning põgenemismeister. Lisaks tundub ta kohati sülitavat gravitatsioonile ning igatsorti füüsikaseadustele mis aga ei häiri karvavõrdki. Lõbusal mehikesel on pidevalt uusi trikke sõna otseses mõttes varrukast võtta ja tempo on lahedalt kiire mis mulle väga meeldib. Animatsioon ning taust on täielik Miyazaki muidugi - detailirohke ja mõnus samuti on siin juba põhiline vanamehe hilisemates filmides leiduv juba paigas, tüüpiline naispeategelane, huvitavad lennumasinad jms. Lisaks oli filmil raskesti kirjeldatav kui veel plusspunkte antav 70nendate vana fiiling juures. Lupin tundub olevat Jaapanis tuntud teema kuna nagu internet anime database väidab on filme temast kokku 12 ja seriaale mitmeid hooaegu milledest enamus Miyazaki looming nii ,et tuleb KINDLASTI muretseda. Väga väga hea anime ja järjekordne lemmik.
10/10

2 kommentaari:

Trash ütles ...

Ma olen ka paari Lupin´i seiklust näinud, seda aga päris ammu ja ega tegevust mäletagi.

Metsavana ütles ...

Mis siis muud kui ülevaatama :]