pühapäev, 6. veebruar 2011

Yuan Zhen-Xia yu Wei Si-Li / Seventh Curse (1986)

Kõrtsi siseneb lõbus seltskond, kes tellib kaks viina ja ühe sõrmkübara. Siis võtab üks tüüp oma hõlma alt välja pisikese mehe, valab talle sõrmkübaratäie metsakohinat ja ütleb:" Noh, Vasja! Räägi meile, kuidas sa Aafrikas selle nõia persse saatsid!"

Samamoodi kehvasti on läinud selle filmi peategelasel. Kunagisel uurimisretkel musta maagiat harrastava suguharu juurde päästis ta ohverdamiselt noore tütarlapse, mispeale suguharu maag pani talle peale võika needuse. Tüdruk suutis needust pisut küll leevendada kuid nüüd, aastaid hiljem, lööb vana vaevus taas välja ning koos uudishimuliku ajakirjaniku ning okultismihuvilise härraga asutakse teele, et needuse peale pannud maag veenda (ohtra tulejõu abil muidugi) seda taas maha võtma.

Mitte nii pöörase tempoga Ngai Kai Lam film kui näiteks "Story of Ricky" või siis mitte samamoodi peene atmäsfääriga kui "The Cat", kuid väga meeltlahutav film sellest hoolimata. Autorile omaseid liialdusi ja üle vindi keeramisi oli mõnuga. Näiteks, kuidas peategelased kaklevad hare-krisna vendadega maagilise Budda kuju silmade pärast ja pärast selgub, et nad oleksid pidanud neid lihtsalt ilusti paluma. Päris muljetavaldav on ka, kuidas kuri preester surnud lastest endale kuulekaid lendavaid deemoneid valmistab. Eriti lahedaks läks aga lõpus, kui üks iidne ja pisut Alieni, meenutav deemon üles äratatakse ning kahe värdjaliku peletise vahel rammukatsumiseks läheb. Hong Kongi kaheksakümnendate kinokunst paneb üha enam endasse armuma. 7/10
Nagu ka film"The Cat", algab seegi jutustus peategelase sissejuhatusega ajas, kui ta on juba vana ja alkohoolik.
 Ekspeditsioonivarustus
 Väikestest lastest hakkliha tegemise masin.
 Kui maagilised amuletid ja spellid otsa saavad...

Kommentaare ei ole: