reede, 16. september 2011

Athena kino: fantaasiafilm "Legend vägevast seebist"

Sügis käes ja Athena kino alustab uue hoo ning energiaga. Avafilm tundub olevat vägev. Kavatsen ise kindlapeale kohal olla (MV)
Esmaspäeval, *19.septembril kell 18:30 *alustab Athena kino sügishooaega *režissöör Andrew Bondi autoriõhtuga*, kus linale jõuab tema viimane naerutav fantaasiafilm *"Legend vägevast seebist"*.

Tänavu kevadel valminud komöödia räägib loo, kuidas Murjamitemaa elanik ja kõikide üldine peksukott (Kristo Viiding) leiab jõest seebi (Andres Ots), mis õpetab talle puhtuse saladusi, aitab tal vaenlastest võitu saada ja koos pesevad nad kogu riigi puhtaks. Lisaks filmile endale on võimalus kinoekraani vahendusel osa saada ka dokumentaalfilmist, mis räägib lähemalt filmi sünnivaludest ja tegemisega seotud sekeldustest ja rõõmudest. Kõike seda on kommenteerimas ka režissöör isiklikult.

Andrew Bond on tartlastele tuttav juba varasemast. Ta on ainus režissöör, kes on kahel aastal järjest võitnud Tartu Sügispäevade raames korraldatava Tudengifilmi konkursi - 2008. aastal pälvis peapreemia Bondi "Haaratus" ning 2009. aastal "Vene suurus". "Legend vägevast seebist" on tema esimene film peale TLÜ Balti Filmi- ja Meediakooli lõpetamist.

Kohe peale Athena kinos linastumist sõidab seebifilm Ameerikasse üles astuma sealsel suurimal žanrifilmi festivalil Fantastic Fest'il.

Kinohooaja avanädalal jõuab ekraanile ka piiritaguseid linateoseid: Teisipäev, 20. september kostitab särtsaka Prantsuse komejandiga* "Potiche - Iluasjake"* ning õhtut lõpetab sotsiaalne draama* "Biutiful"*, mis tõi Cannes'i filmifestivalil peaosalisele Javier Bardemile parima meesnäitleja tiitli. Kolmapäeval, 21.septembril jõuavad kinolinale USA indie-film *"Lastega on kõik korras"* ning ajaloolisi paralleele vedav* "Keelatud vihm"*Lõuna-Ameerikas käärivatest probleemidest.

Kinopiletid 4 EURO ja sooduspiletid 3 EURO. Filmide tutvustused ning pikema kinokava leiab: www.athenakino.ee

Teate edastas Agnes Nurme Athena kino asjapulk agnes@athenakino.ee

Kommentaare ei ole: