teisipäev, 20. detsember 2011

Chi l'ha vista morire? AKA Who Saw Her Die? (1972)

A young girl is brutally murdered somewhere in France. Sometime later, the same thing happens to the daughter of a well-known sculptor. This time the parents (the sculptor and his wife) start investigating, and soon find they are in way over their head. Meanwhile, the body-count keeps rising as the killer now starts butchering all those who find out too much...

Filmi üks meeldejäävamaid asju on ülijahe muusikataust. Iga kord, kui jube vanamutist mõrvar ekraanile ilmus, pandi mängima sedavõrd kriipiv ning veider helipala, et tõmbusin hirmust kangeks. Aga mis seal imestada, Ennio Morricone ikkagi. Goblini kõrval nr2 autor, kelle muusika sobib giallodele nagu nahkkindad roimari kätte. Tegevuskoht, vanamoodne sügisene Veneetsia, oli samuti võimas vaatepilt.

Muus osas üsna kergesti ununeva plotiga lugu. Oli momente, aga oli ka venimist ja oli varemalt nähtud giallode ideede liigset kordamist. Praegu nädalake-kaks peale vaatamist oli juba raske täpsemalt meenutada toimunut, seega pidime IMDB appi võtma. Nagu ikka, vajus lõpp ära. Aga atmosfäär ja muusikataust upitavad hinnet kõvasti ning vaadata tasub juba sellepärast, et näha, kuidas mõrvar ligineb enda ohvritele, brr, kananahk tõmbub ihule. 6/10

4 kommentaari:

Kärbs ütles ...

Kui Metsavanal veel nägemata üks kuulsamaid (ja ilmselt ka oluliselt huvitavam) Veneetsias aset leidev giallo siis asugu kiiresti downlo.. tellima inglastega koostöös tehtud Don't Look Now (1973, http://www.imdb.com/title/tt0069995/). Filmis on kohati ka tugev horrori element ja seega spoilerite jms lugemist eelnevalt kindlasti vältida.

Metsavana ütles ...

Don't Look Now on mul vaatamata kuna semu Kalver hindas seda oma blogis sildiga "päris kole" :)

Kärbs ütles ...

Siis võib ainult hinge kinni pidades karta kui karmilt onu K käesolevat kesist linateost hindaks. Filmiajaloolises mõttes tasuks ikka ära vaadata ja kuigi teos on tõepoolest natuke lohisev ja veniv (giallode firmamärgid) siis üksikud horrorelemendid on ikka vaatamist väärt.

Metsavana ütles ...

Kui sa nii ütled, siis peab ikka ära vaatama. Ega Kalver suurem giallo fänn pole ju ka (vähemalt mitte nii suur kui ma;) ).