reede, 2. detsember 2011

Sucker Punch (2011)

Zack Snyder olla kuulu järgi kutsutud peale "Watchmeni" loomist bosside vaibale ja saanud peapesu, et vaja kergemat meelelahutust (lugeda - tasuvamat). Kuigi "Watchmeni" kriitikud kuldasid, polnud pomod selle sissetulekuga rahul. Seega esitati ultimaatum, et järgmine film kas toob räigelt raha sisse või teeb tüüp edaspidi indiefilme. Suurest hirmust pingutas mees ainult liiga üle. Tuli selline teismelistele orienteeritud pikaks venitatud muusikavideo, kus napis nahas alaealised plikad vehivad ringi. Küllap varakeskeas perverdid said jolli näppida. Mina aga kannatasin kogu vaatamise aja rämeda tüdimuse käes.
Sisu kujutas endast hullu unenägu kuubis. Lihtsalt järgnes üks absurdsus ja totrus teisele. Proovisin vaadata siis vaid visuaale, aga need läksid alates Esimese maailmasõja klipist tüütuteks. Kogu sära muutus selliseks kassikulla võltsiks helgiks. No ei vedanud ta sellega ka mitte kuidagi välja. Süžees oli tunda, et inspiratsiooni "laenati" nii "Inceptsionist" kui "Shutter islandist", aga sinna oli meelega keeratud sisse veel müstikat ning üritatud luua salapära ning sügavat mõtet.
Filmi edukusest niipalju, et 80 milli oli ämbritäis, mis anti, ja silma järgi mingi superhitt asjast ei sündinud. Tagasi tuli summa umbkaudu kahekordselt. Huvitav, kas mees saab malakat ka, et rohkem kasumit polnud? Mulle igal juhul ei meeldi see uue Hollywoodi pale, kus visatakse kogu vaba raha ühele numbrile kokku. Palju viljakam oli varasem lähenemine, mil igale projektile anti 10-20 miljonit. Nii oli suurem tõenäosus ka midagi head näha.

Kokkuvõtteks jäävad filmi headeks osadeks selle algus ning võitlus sarviliste deemon-samuraidega ning mahe muusikataust. Muu oli üks hüper-klišeelik saast ja valus punnitamine. PS: Muusikatausta tirisin endale alla ja avastasin, et lood ei tundu niisama kuulates üldse enam sedavõrd head, kui nad filmis paistsid. Eks enamuses olid nad ju kaverid kah. 2/10

PS: "Sucker Punch" saab au kanda siin blogis esimesena sellist silti nagu "närul" - niru märul.
Lokkav maitselagedus ehk kõikide komponentide tuim ühte patta panemine ei muuda sööki automaatselt maitsvaks.

9 kommentaari:

Kober ütles ...

Usun sind. Kõigi loetletud nähtuste aimduses (treilerist vist) olen selle vaatamata jätnud.

J ütles ...

Vähemalt oli parem kui Watchmen.

Lauri ütles ...

Watchmen oli ju päris kobe film? Võibolla ma ajakn filmi ja koomiksi küll segamini, olen mõlemat näind-lugend...

Metsavana ütles ...

Mulle tegelikult Watchmen ka meeldis. Aga noh eks maitsed erinevad.

Kalmsten ütles ...

Schneiderile tuleb tegelt au anda...tegmist siiki filmiga mille vaatamise ajal ei tekkinud pea ühtegi püsivamat ja positiivset emotsiooni...isegi kui oli hea stage oli kõik nii rumala ja fntaasiavaene, et ...no kammoon...Esimese Ilmasõja õhkkonas igavat tegevust luua, kes sellega hakkama ei saaks - vastan ise - Schneider.

Kalmsten ütles ...

Parandus - ametlikult siis Snyder mitte Schneider

Kalmsten ütles ...

Esimese Ilmasõja õhkkonas igavat tegevust luua = esimese Ilmasüja õhkkonnas VÄHEGI HUVITAVAT tegevust luua

PS. Pohmell ei ole hea seisund kirjateelseks eneseväljenduseks.

Metsavana ütles ...

Esimene Ilmasõda oli kuidagi tuim neh. Pealegi traileris näidati juba põhiline ära.

Andres Mesikepp ütles ...

Logisev, kokkuklopsitud süžee, filmist jäi ainsana meelde põlev dirižaabel varemeis katedraali kohal I ms episoodis, aga seegi ilmselt kuskllt laenatud. Kõik.