reede, 17. november 2017

Enter the Ninja (1981)


Hakkasin vaatama puhtalt Franco Nero pärast. Mulle on ta westernid (Companeros, Django, Mannaja, Specialist, Keome jne) alati meeldinud. Miks mitte vaadata kuidas ninjana hakkama saab.
Igaljuhul Franco Nero on siis algaja ninja, kes just värskelt ninjatunnistuse kätte saanud ja otsustab külastada enda väikemõistnikust lahingukaaslast. Mõisas on aga kord käest ära ja sealset rahvast terroriseerib konkskäega saksa aktsendiga härjapõlvlane. Mõisnik ise on loomulikult suures masenduses ja ainus mis veel talle elus lohutust pakub on kukevõitlus. Kääbuse paikapanek pole noorele ninjale raske aga kõige taga on muidugi veelgi suurem, rikkam ja kurjem mees, kes palkab endale oma isikliku ninja.

Kohati väga vaimustavalt camp ja kitsh film. Juba ainuüksi kääbusest konksäe eest peaks sellele mingi eriauhinna andma aga värvikaid tegelasi leidub veel. Näiteks on Nero üheks peamiseks abiliseks hõlma alt pornopilte ja krutsifikse müüv parm. Suure korporatsiooni põhipaha armastab vabast ajast leiutada mingit vesibaletti meenutavat asja ning erakordse võimalusena pakutakse näha seda, kuidas käib ühes kurjas korporatsioonis värbamisprotsess. Kohati täiesti jabur aga samas ka cool film.



Kommentaare ei ole: