reede, 18. aprill 2008

Guest House Paradiso

Mina, Ove ja Mart oleme filme vaadates sageli erinevatel arvamustel kuid ühes oleme alati kindlad, Bottom on ülilahe. Võimalik muidugi ,et Eddie ja Richie tegelaskujud pakuvad meile kõige rohkem kõigist filmitegelastest samastumisvõimalust ja nendega tunneme ka tugevat hingesugulust.

Kuigi seriaal on meil juba peas ning film sai ka koos Mardiga ammu vaadatud ja isegi kiirelt midagi blogisse märgitud avastasime ,et Ove on siiani seda teost vaid pooleldi näinud. Egas siis midagi panime peale.

Filmis tegutsevad seriaalist tuttavad tegelased Eddie ja Richie kelledel on küll konspiratsiooni mõttes pisut erinevad perenimed (eriti Richie kellel selle hääldusega piinlikke sekeldusi pidevalt tekib) Richie on keskealine süütu närvihaige kes omab veel imetillukest riista ja on üleüldiselt muhe pervert kes ei jäta näiteks leitud kummist sekspesu niisama vedelema vaid peab seda kohe selga proovima. Eddie on Richie ainuke sõber - kiilakas lühinägelik alkohoolik kes tegeleb enamasti millegi kriminaalsega. Sõbrad on kohati muidugi raske nende kahe kohta öelda kuna palju aega kulub neil omavahelisele kaklusele ja üksteise vigastamisele. Kõige sobilikum võrdlus oleks vist täiskasvanud Beavis ja Butthead.

Filmis peavad tüübid üht inglismaa viletsamat hotelli mis asetseb kuristiku ja tuumajäätmete ümbertöötluskeskuse vahel. Külalistest küll puudust ei tule kuigi isegi ümbruskaudsed külad eitavad hotelli olemasolu. Hotelli pidamine on igaljuhul üks tänamatult raske töö - ebaviisakad ja nõudlikud külastajad (kes näiteks järjepidevalt nõuavad hommikusööki) itaalia pornostaarid, joodikust kokk jne. Eddie ja Richie ei jäta muidugi kasutamata ka igat võimalust mis iganes avaneb ,et oma külastajaid veel rohkem nöörida või neilt midagi taas tuuri panna. Fawlty Towers on igaljuhul hotellinduse etalon Guest House Paradiso kõrval ja Basil Fawlty väga meeldiv ja sõbralik kutt kahe maniakiga võrreldes. Nagu seriaalgi on ka film täis ülevindi musta huumorit ja üsnagi lõbusaid perverseid nalju ning paras annus absurdi. Mulle igaljuhul väga meeldis aga eks mul ole ka pisut haige huumorisoon.

Kommentaare ei ole: