esmaspäev, 14. aprill 2008

Kaks ulme-animet

Kaks Virge kirjutatud arvustust taaskord.

Ôritsu uchûgun Oneamisu no tsubasa/Wings of Homneamise (1987) Noore poisina unistas Majaho lennuväkke astumisest, kuid tema hinded seda ei võimaldanud. Seega ta astus kosmoseväkke, mida rahva hulgas korralikult pilati. Sest tegemist oli alternatiivse Maaga, kus Vabariik ja Kuningriik ning kummalgi polnud veel isegi sputniku orbiidile saatmine õnnestunud. Rääkimata siis mehitatud sputnikest. Igatahes Kuningriik otsustab, et nüüd on viimane aeg rakett taevasse saata. Vabatahtlikuna pakub end Majaho, teadmata millise supi sisse ta seetõttu satub. Esiteks ei meeldi ta ülemustele, kuna pole just karbi kirkaim kriit. Teiseks on raketiprogramm mõeldud ainult selleks, et Vabariik seda varastada üritaks - nii oleks hea põhjus sõja alustamiseks. Lisaks muudele absurdsustele suudab Majaho armuda fanaatilisse usklikku, kes tänaval oma vaateid valjuhäälselt kuulutamas käib ning lendlehti jagab.

Lõpust ma ei räägi. Polegi nagu midagi rääkida ka - Mind Game-le sarnane lahtine lõpp, kus Majaho oma seisukoha kogu olukorra kohta välja ütleb. Sjuke natuke rough joonistusstiil, jube mõnus. Mõte hea iseenesest.

Vexille /Vexille 2077 (2007) Aastaks 2067 on tehnika areng jõudnud sinnamaale, et UN võtab resolutsioonid vastu kaitsmaks inimsust androidideks muutumise eest. Jaapan astub ägedalt vastu ning lõpuks katkestab sidemed nii UN-ga kui ka ülejäänud maailmaga. Ehitatakse kaitsesüsteemid, mis ei lase infot ei sisse ega välja. Seega keegi ei tea, mis täpselt saarestikul toimub.

2077l aastal on intsident, kus suur hulk diplomaate ühise laua taga maha lastakse. Asjaga näib olevat seotud Jaapan. Seega saadab USA oma S.W.O.R.D nimelise rühmituse riiki, kus keegi kümme aastat pole käinud, oma eriväelased. Missioon nurjub, USA president katkestab ka juba maabunud üksuslaste päästmise.

Mis selgub Jaapanis? Vaadake ise. See teooria on veits liiga karm, et spoilima hakata. Kõige hullem, et see on ka reaalne. Va. mingid peletised nagu jag-id (mulle meenutasid segu langoljeeridest ja graboididest). Ja otselooooomulikult pidi Jaapanipoolse rühmituse juht olema naiska, kellel USA poolse rühmituse liikme mehega varasematel aegadel suhe oli. Eeeeeh. Vot selliseid liine ma sisse ei tooks. Ära tüütab. Visuaalselt tohutult heal tasemel, lihtsalt niivõrd selge ja detailne. Muusika ka hea. Ühe anime kohta ootamatult electro ja diskens, aga väga viksilt sobitatud oma kohale. Lugu võibolla jääb kohati nõrgaks, aga muidu muy bueno.

1 kommentaar:

Metsavana ütles ...

Kurat! häbiväärne nii teistel lasta mõtlemistööd endale ette ära teha aga mis sa teed kui arvamus ühtib 99% asjasuhtes ja ajaga napib. Püüan varsti mingi hulga pikemaid tekste leiutada..huh vähemalt ei sure nurgake ehk päris välja.