neljapäev, 13. september 2012

The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans

Nicholas Cage mängib siin sihukest äput ameerika võmmiroju, kel läheb elu pidevalt allamäge: tervise- ja narkoprobleemid, probleemid kuritöö lahendamise, närvide ning prostituudist tüdruksõbraga jne.

Esimene pool filmi muudkui kerib lugu üles, mõnus on vaadata, kuidas Cage üha sügavamale laukasse sukeldub, siis aga trahh! äkiliselt laheneb ükshaaval maagilisel kombel viimane kui üks mehikese probleem. Ootamatult veab hasartmängudes, pahad mehed lähevad vangi, tüdruksõber kasvab ümer ja läheb võõrutusravile jne.

Pool filmi paljulubavat algust ning seejärel sihuke lääge lääne sitt, uskumatu jõulumuinasjutt parimas Walt Disney stiilis. Kontrollis igaks juhuks veel üle, et kas tegemist tõesti ikka selle Werner Hertzogina lavastajatoolis, mitte mõne nimekaimuga. Ei, ikka see õige Hertzog oli. Siit loost oleks saanud pigistada sellist draamat, et vaataja empaatiavõime oleks löönud sädemeid, lasta Cage'il käia kõige sügavamasse mülkasse, pääsmatult uppuda kuritegude ja pahanduste laine alla, kuni on cracki nimel valmis maha müüma ka oma sugulased. Aga ei. Paha võmm maagiliselt ümber kasvamas ning pärast raseda naise ja ülejäänud perega laua taga tähistamas uut ülendamis,t juues karskelt mineraalvett. No mida?
Tuleb nõustuda Trashiga: Werner Herzog on vist tõesti peast soojaks läinud. Või mis iganes temaga juhtunud ka poleks, aga seda oli suisa halb vaadata. Parem võetagu mehelt kaamera kiirelt käppade vahelt ära, hakkab muidu veel multifilme nunsadest karupoegadest meisterdama. 3/10

7 kommentaari:

joonas ütles ...

Mulle küll meeldis, peamiselt just selle täieliku loogikavabaduse pärast. Ootuspärane oleks ju olnud täielik ja lõplik allakäik surmani koos tulikirjas moraaliga.

Metsavana ütles ...

No oleks kuidas oleks aga praegu see meeletult moosine lõpp ka ei sobinud.

Kärbs ütles ...

Aga äkki on õnneliku lõpu näol tegemist hoopis Hertzogi sügava huumoriga? Ja piltidel on ju täitsa kenad näitsikud (ning üks sarmantne daam tuntud pirukafilmidest...), kuidas saab siis film nii kehv olla.

Nuxx ütles ...

Ma kommenteeriks ka, et lugejad ärge alluge Trashi ja Metsavana provokatsioonidele, nad ei tea millest nad räägivad - ehk siis pole sihtgrupp ilmselgelt. Väga hea film on!

Metsavana ütles ...

Võibolla tõesti lihtsalt maitse asi ja ma ei jaga Hertzogiga sama huumorisoont

Metsavana ütles ...

Muideks tegemist on 800nda postiga siin blogis! väike juubel :)

Nuxx ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.