neljapäev, 29. märts 2012

HÕFFi põhiprogramm on selgunud

Kuigi HÕFFI maskotiks on sel aastal võetud üks aaria soost karmiilme neidis ei paista programmis olevat ei "Ilsa: She Wolf of the SS" ega "Iron Sky" nimelisi filme. Pagan! Tundub, et olen Joonasega sõlmitud kihlveo ikkagi kaotanud ja pean talle 5 õlut välja tegema. Arusaamatuks jääb, et  miks siis selline maskott, kui natzi-exploitation puudub ? Samahästi võiks olla logol roheline kummikaru :) Aga nüüd siis pressiteade ise.
HÕFFi uute filmide põhiprogrammis on võimalik näha seitset mängufilmi aastatest 2010-2012. Lisaks juba varem väljakuulutatud HÕFFi raames Euroopas esmakordselt demonstreeritavate verivärskete USA verdtarretavate õõvathrillerite 
”V/H/S” ja “Totaalne sissetung” (Agression Scale), ning Ti Westi kummitusloo “Kummitav võõrastemaja” (The Innkeepers) kõrval rõõmustab kõiki musta briti huumori sõpru maailmas laineid löönud õudusfilm “Soerdid” (Inbred), mida on võrreldud nii Rob Zombie loomingu kui ka Monty Pythoni absurdimaiguliste sketšidega.

Kvaliteeteetset horrorit pakub publikule hinnatud Hispaania filmilavastaja Jaume Balagueró (Nameless, Rec) närvesööv ja kõhedusttekitav thriller “Head und” (Sleep Tight) ning prantsuse uue horrori ühe sensatsioonilisema linateose “Sees” tegijate uus, mullu Toronto filmifestivalil esilinastunud kõhedaksajav vampiirilugu “Surnukahvatu” (Livid). Juba legendaarseks saanud õudusfilmide kodumaalt Ladina-Ameerikast jõuab sel korral esmakordselt Eesti ekraanidele kaasaegse Argentina horrori lipulaeva Adrián García Bogliano okultsistlik mõrvamüsteerium „Varjutus“ (Penumbra).
Lisaks põhiprogrammile näidatake HÕFFil ka kõrvalprogrammi “Friikidele”, mille raames näidatakse uudse ja originaalse lähenemisega madalaeelarvelisi B-filme. Tänavu on programmi valitud vaid 4000 dollariga vändatud ja mainekal Yubari filmifestivalil ainsa välismaise filmina peaauhinna võitnud Lõuna-Korea “Tulnukbikiinide sissetung” (Invasion of Alien Bikini), HÕFFi programmis ka varem oma filmiga esindatud hullumeelset Jaapani ekstreemkino viljelev Yudai Yamaguchi ülevõlli tehtud pesapalli-actionfilm “Deadball”, kodukootud eriefektidest kubisev kummardus 1980ndate videotoodangule “Manborg” (Kanada), ning soft-pornofilme väntava filmi- ja bändimehe Creep Creepersini Grindhouse'i stiilis kaksifilmiks miksitud B-filmi “Vaginal Holocaust + Lesbos Caged Go Go” (USA). Esmakordselt Euroopas näeb HÕFFi publik aga pingelise atmosfääriga body-horror žanri linateost “Henge” (Jaapan), mis esilinastus äsjalõppenud Yubari filmifestivalil Jaapanis.
Festivali tänavuseks erikülaliseks on Eesti juurtega õudusfilmimeister Bill Rebane. Eesti Film 100 juubeliaasta puhul demonstreeritakse festivali raames uuemaid Eesti lühiformaadis žanrifilme, Raul Tammeti ulmefilme ning 1987. aasta Poola-Eesti koostööl valminud ja tänaseks kultusfilmi staatusesse tõusnud Marek Piestraki fantaasiafilmi “Madude Oru needus”.

Täispikkade filmide ees näeb ka viimasel kahel aastal valminud lühifilme nii ulme-, fantaasia- kui õuduse teemadel. HÕFFi täisprogramm avaldatakse festivali kodulehel 13. aprillil, samal päeval tulevad müüki ka päevapassid ja üksikpiletid.

Filmide klipid Youtube's:
The Giant Spider Invasion” - http://www.youtube.com/watch?v=Bksvon-hSDM
"The Invasion of Alien Bikini" - http://www.youtube.com/watch?v=jl133VjZVBw
"Vaginal Holocaust + Lesbos Caged Go Go" - http://www.youtube.com/watch?v=6Iba1fj9KSE

3 kommentaari:

Ulmeguru ütles ...

Oskad sa öelda, et kas need Eesti lühikad ja Raul Tammeti filmid on eraldi seanss, või on taas topitud teiste filmide ette..?

Metsavana ütles ...

Kahjuks ei tea rohkem kui siin pressiteates kirjutatud :(

Ra Ragnar Novod ütles ...

Eesti lühikad on eraldi seansil. Muu kohta ei oska öelda.