esmaspäev, 16. aprill 2012

La Residencia (1969)

Paheliste tütarlastekooli karmil emandal on probleem, tema poeg hakkab nimelt puberteeti jõudma. Samas ei taha armastav ema midagi kuuldagi sellest, et pojuke halbade tüdrukutega tegemist teeks. Segadust külvab ka kooli saabunud uus tüdruk, kes koheselt suudab kõigiga tülli minna ja no loomulikult hakkavad peatselt ka tüdrukud koolist salapäraselt kaduma.

Ei saa halba öelda - ei saa ka kiita. Vaadatav aga teema teravus on praeguseks juba nüristunud ega lõiganud aju sama vahedalt kui tegi seda ehk väljatuleku aastal. Tiba pinget ja ka giallo räpasust suutis siiski pakkuda seega kokkuvõtteks väga halvasti ei hindaks. Vaadata soovitaks siiski vaid hardcore õudusfännidel, kes tahavad oma lemmikuima filmizanri olulisemad teosed ära vaadata. 6/10

3 kommentaari:

Kärbs ütles ...

Kusjuures huvitav kombel meeldis mainitud teos isegi keskmisest giallost enam. Kuigi, jah, tõepoolest, ega õuduse seisukohalt filmis miskit erilist ei juhtunud, kuid süžee liikus vähemalt mõistuspäraselt (giallo standardite järgi) ja normaalses tempos. Lisaks võiks teose liigitada ka kummitavate majade filmižanri.

Metsavana ütles ...

Minul tekkis küsimus, et kas peaks selle filmi üldse giallo alla liigitama ? Pigem selline thriller ? või ei ?

Kärbs ütles ...

Eks see ole õigustatud küsimus, aga võibolla erinevate žanripiiride (giallo, triller, kummitav maja, lisaks ka tüdrukutekooli "raske elu") kompamine tõstiski filmi keskmisest giallost pisut ettepoole.