pühapäev, 16. mai 2010

Chopper Chicks in Zombietown (1989)

Mööda Ameerikat ringi veerev naismootorratturite gäng paljuütleva nimega “Cycle Sluts” teeb peatuse ühes klassikalises väikelinnas, et jalga puhata ning mehi otsida. Kohalikud elanikud pole sellest plaanist eriti vaimustatud ning suhted kisuvad tasapisi üsna teravaks. Lisaks ilmuvad ükshetk välja lähedalasuvast uraanikaevandusest plehku pannud zombid.
Kirjelduse järgi lootsin, et tegemist paar aastat varasema "The Return of the Living Dead"i laadse lustliku õuduskomöödiaga. Lihtsalt punkarite asemel on seekord loo keskmes hoopis nais-põrguinglid. Film oli aga üsna veniv ja hingetu-munadeta moodustis. Nappis nii tempot, goret kui musta huumorit. Isegi ühtegi titshoti ei tulnud minu suureks üllatuseks kogu selle naistekamba peale ära. Oleks veel olnud tegemist 60/70nendate filmiga võiks aru saada kuid aasta oli juba 89.

Ja kuigi värvikaid tegelasi jagus ohtralt näiteks surnumatjast dr Frankensteini abiliseks olev kääbus, bussitäis pimedaid orbe, üks ebasurnutest pruutpaar jne jäeti kõigis neis peituv potentsiaal enamjaolt kasutamata. Ehk siis seal kus oleks võinud vaatajale terava musta huumoriga lagipähe lajatada tehti vaid õrnu vihjeid. Ja see ärritaski mind kõige enam kuna minu fantaasia tundus kohati mitu sammu eespool astuvat kui lavastajal - stsenaristil.

Mõningaid oma momente filmil siiski oli, näiteks stseen kus mootorratturite pealik kohalikus baaris lahtise kirstu ümber peiesid pidava seltskonnaga piitsaga läbi peksab ja kirstu läbi akna heidab oli päris cool. Enamus aega toimus ekraanil aga igav ja und peale ajav kõmmutamine ja tuim nüsimine. "Chopper Chicks in Zombietown" on pigem keskpärane halb film, kui sedavõrd halb, et hea film. Ja kuhu jäi käre muusikataust? Motikameeste-naiste taustaks võiks käia ikkagi rohkem rocki ja rolli. Naised ikka ei oska meesteta mässata, mis muud. Seda tõestab ka fakt, et lõpus võttis neist enamus ühe kohaliku poldi teele kaasa. 5/10
Girl power!

2 kommentaari:

Ulmeguru ütles ...

Tromakas ju!

Neist on ju enamus sellised, et äkiline ideesähvatus ja siis paras kummivenitamine...

Selle filmi eredeim hetk oli minu jaoks selle pimeda poisi arutlus seal zombidest ümberpiiratud koolibussis – et ei näe, et pole täiskasvanuid ja siis veel need – ning miski zombi mörises bussi akna taga... see on üks väheseid asju, mida ma sellest filmist enam-vähem mäletan...

Metsavana ütles ...

Eks Tromal on sähvatusi ka jah kuid üldiselt enamus lähevad tõesti sinna venitamise auku.

Bussiga seoses meeldis mulle kuidas juht oli selle seinale riputanud mälestuseks Vietnamist UZI hehe.