esmaspäev, 3. jaanuar 2011

Whoops Apocalypse (1986)

Eessõnaks: Vaatasin tegelikult suvel, seepärast midagi väga põhjapanevat öelda sellekohta enam ei oska. Mälusopist välja urgitsema- ja posti kirjutama ajendas nimetatud filmi asjaolu, et pole kaks nädalat ainustki filmi vaadanud. Ehk käes sobilik hetk eriti vanu võlgu kustutada.

Sisu: Ekraanil trambivad hulk värvikaid isikuid: konkskäega ärapööranud inglise peaminister, ümberkehastumismeistrist palgamõrvar, eriüksuse pealik, NLiidu põdur peasekretär ja üks kuninglik printsess. Enesele teadmatult tõukavad nad kõik kohmakate ja tobedate apsakatega maailma üha enam globaalse tuumasõja suunas.
Hinnang: Tase on hüplik. Mõni episood rohkem naljakas mõni vähem, paar sootuks tüütud. Paljud konkreetse kaheksakümmendate poliitika pihta käivad naljad tundusid aegunud ning oma teravuse kaotanud. Isiklikuks lemmikuks oli Rik Mayall viimas kangelaslikult SAS rühma võitlusse vahakujudega. Vaatasin nimetatud stseeni hiljem veel kaks korda üle ning ainuüksi selle musta huumori pärli tõttu annan filmile mitu poolikut poliitnalja andeks. Minu arvates oleks stsenaristid võinud kogu ülejäänud krempli üldse välja rookida ning lasta Mayallil terve tund ekraanil märatseda, tatti pritsida ja ümbritsevat keskkonda purustada. Oleks kõvasti lõbusama filmi saanud. Ahja, filmis löövad kaasa enamus "The Comic Strip Presents" tegijaid ning mõnes mõttes võib seda võttagi nimetatud sarja veidi pikema episoodi ja koondportreena. 7/10
 
All right, my lads!

Kommentaare ei ole: