pühapäev, 22. august 2010

Bride of Frankenstein (1935)

Näe õiendasin just Jaanusega, et ta kirjutab filmidest mida vaatas talvel aga nüüd teen ise sama pattu.Leidsin nimelt kettalt mõned kenad pildid, mis kunagi posti tegemise eesmärgil kõrgale suskasin, ning mõtlesin nad viimaks üles riputada aga kuidagi kuiv tundus ikka sedasi ilma lisajututa.

Üritasin Frankensteini pruuti esimest korda mängima panna umbkaudu kaks aastat tagasi. Üks juuresviibiv naisterahvas keeldus toona aga kategootiliselt vaatamisest, viidates sellele, et tema õudukaid ei talu ning kui üritasin tõestada, et vana hea kandiline Karloff näeb pigem armas kui hirmuäratav välja, hakkas ta üldse nutma ning minu peale karjuma. Leian siiani, et õrnahingeline neiu pingutas üle sest tegemist oli väga hea komöödiaga, mis oli Mel Brooksil Young Frankensteini tegemisel üks suurimaid eeskujusid. Mõned kohad, nt Pimeda stseen, tundusid suisa üks-ühele kopeeritud.

Mõnele tulevasele Tartuffi festivalile igati sobiv ja viisakas materjal. Koletisel on nimelt tekkinud kange kihk naise järele. Käib muudkui doktori aknataga kollitamas ja nuiab, et tehku see talle kaaslane. Doktor  nokitsebki viimaks siis naise valmis. Kuid kui temake näeb esmakordselt kohmetult naeratavat peigmeest ehmatab ta endale pisted sisse ega soovi midagi sarnasest abikaasast kuulda. Millepeale impulsiivne frankensteini koletis hingepõhjani solvub ja labori koos pruudiga vastu taevast laseb. Tõenäoliselt jäid tegelased siiski kuidagi ellu ja tasapisi isegi sõbrunesid sest mõned aastad hiljem tehti ka "Son of frankenstein". 8/10

Kommentaare ei ole: