teisipäev, 14. september 2010

Born Invincible (1978)

Petka saadetakse Jaapanisse kogemusi vahetama. Kui ta tagasi tuleb, räägib ta Tsapajevile, et õppis seal karated. Tsapajev palub endale selgitada, mismoodi see karate käib. Petka võtab raudkangi ja virutab sellega Tsapajevile neerudesse. Uiii kole valus on ulub Tsapajev. Mis sa hull teed. Mille peale Petka muheleb: "Näed vot nii kõvasti raisad löövadki ainult, et käega".

See nali tuli meile Onu Kalveriga käesolevat löömafilmi vaadates korduvalt meelde. Mis sa muud ikka oskad kommentaariks öelda kui film algab stseeniga kus üht noormeest treeningu eesmärgil ogaliste nuiadega munadesse pekstakse.

Tõsi, nii karme ekstreemsusi ekraanil rohkem ei näidatud, kuid tobenaljakaid võitlusi ning dialooge jagub see-eest küllaga lõpuni välja. Eriti mõnus oli, et Kannaga näkku peksmist ilustasid mitmed maagilised elemendid. Pahal mehel oli näiteks kogu kehapinna kohta vaid üks imetilluke nõrk koht - ülejäänu oli tugev kui teras.  Valgusejõudude poolel võitlev noormees suutis aga suuga teraskuule tulistada. Ühesõnaga lobe õllekõrvane vaatamine. Sobib tõenäoliselt mõne väiksema ja huumorisoont omava seltskonna puhul "tapeediks" panna. Objektiiv-subjektiivne koondhinne 6/10

Spetsiaalne kiitus läheb tundmatule seltsimehele kes filmi ingliskeelde dubleeris. Esiteks see suurepärane kõmisev naer ning teiseks oli piiksuv hääl, millega ta üritas peapaha isikupärasemaks, muuta fantastiliselt naljakas. Naersime koos Kalveriga pisarateni iga kord kui see mees mõne repliigi poetas. Kirikukoori kastraat oleks ka neid häälepaelu kadestanud.
Mis tarbeks vaskmõõgale need rõmgad olid külge monteeritud

Liigne karvakasv on ninjade igivana vaenlane

Ära kuram kisu habemest...

Mitte idamaade polka vaid meister valmistub võitluseks
Samal ajal kui kahvanäod palehigis revolvrit leiutasid...

Päris ehtne haldjas

Kommentaare ei ole: