reede, 4. november 2011

Source Code (2011)

Pool-kohustusliku hädaldamisena mainiks alguses, et ma üldiselt uutest vaadatud filmidest ei viitsi enam väga kirjutada. Lihtsalt nende ümber on juba isegi kõmu ja möllu ohtralt. Piisavalt palju on filmiblogijaid, kes suisa spetsialiseerunud puhtalt uutele kinopiltidele. Seega, kes olen mina, et hakkan neilt leiba käest ära võtma ning ronima võõrale kapsamaale. Pigem üritan võtta ette esmajärjekorras vähetuntud filme, mis pole eestikeelses inforuumis veel kajastamist leidnud. Samas, ega kogu aeg saa ka ainult seapraadi ja hanemaksa süüa. Vahel tuleb ju ka üks tökati ja rotimürgimaitseline burger naha vahele pista.

Ütleme nii, et ma pole nii negatiivselt meelestatud selle filmi suhtes kui Trash. Planetary koomiksit mina lugenud ei ole, võrdlusmomenti seega ei tekkinud. Teisalt, vaklu, kes surnukeha järasid, mina ka ei mäleta. Habemega filmiblogijal on ikka terav silm vana mehe kohta. Pole midagi öelda. Mina, näe, vaatasin filmi laudaukse suuruselt HDtelekalt ja ei märganud ussipoegagi. Vanamees kaes filmi seasilmasuuruselt ekraanilt ning tabas laibaussid ära. Tuleks vist häbeneda. Või lasta prille uuendada. Aga see selleks :)
See, et ma Trashi karmi hindega (5/10) nõus pole, ei tähenda aga ka seda, et ma rõkkaks vaimustusest samamoodi kui Mart või Filmimull. Midagi jäi puudu. Näiteks oli õnnelik lõpp liiga etteaimatav. Mulle oleks meeldinud, kui film olekski lõppenud sõdurpoisi vooluvõrgust välja lülitamisega. Oleks olnud konkreetne ja kainestav lõpp. Mitte lääge magusavõitu teema paralleelmaailmade ja nois edasieksisteerimistega. Lisaks oli tehniline seletus kogu masina kohta üks ilge bullshit. Kui kõik oli lihtsalt ühe mehe mälestus, siis kuidas ta teadis, kus miski on jne.

Paneme seega hindeks 6/10. Ehk ulmet oli, põnevust oli, aga vähe lihvitum oleks võinud kogu see lugu olla. Rohkem muna autorite poolt! ja vähem romantikat. Ei olnud nii nupukas, kui sellist stiili film peaks olema, ja lõpp oleks võinud oma tinase raskusega lajatada, mitte siidise käega paitada.

5 kommentaari:

Kalmsten ütles ...

Ega peale Red State-i ei tule ka ühtegi uuemat filmi pähe mida soovitada viitsiks...ja sedagi mokaotsast kui üldse. Sortskood on siiani suht külmaks jätnud, nüüd jätab veel külmemaks. Seega - kirjuta ikka uutest ka aeg-ajalt. :)

Metsavana ütles ...

No eks ma proovin aga ega ma tegelikult eriti sageli neid vaatama satu ka.

Hundioru Nirti ütles ...

Red State? C'mon. Millega *see* film üllatada-lõbustada suutis ja keda? Fundamentalistlikke loll-usklike tümitamine on juba kulunud nali, sama hästi võiks odava populaarsuse võitmiseks kirjutada blogisse sissekande sellest, et Lang on loll. Kõik teavad seda juba niigi ammu.

Muidugi ülejäänud rämpsu (eriti Thor ja ka X-men) oli see muidugi hea, kui lohisev lõpp välja arvata.

Mulle meeldis samas uuematest (selle aasta?) filmidest Super 8. Sest see polnud pretensioonikas, vaid lihtsalt hea meelelahutus suure vihase kolliga. Mingi ET ja cloverfieldi lovechild. Lisaboonusena ei pidanud 20-minutilist sermonit kuulama.

Eva ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Kalmsten ütles ...

Liiga palju x -kromosoome?

Otseselt seal usklikke ei tümitatud, vaid lasti neil rahulikult pullida. Muidugi, keegi ei keela sul pisaraid valada selle ebaõigluse üle, aga enamus inimesed siiski hollywoodide peale märgama ei hakka.