neljapäev, 11. märts 2010

New Mr. Vampire 2 (1989)

Mõni nädal tagasi sai üle mitme kuu taas Talsingradis liigutud ja Levikas mõnusas seltskonnas õlut libistatud. Sealne venis igaljuhul pea hommikuni välja ning selle lõpp vajus juba hämusse. Ärkasin Ove köögipõrandal lõhkuva peaga majaperemehe togimise peale. Peale mõningast kosumist, poeskäiku, vaidlust kummal on õudsam olla ja eelmise päeva peokaaslaste ülesotsimist pugesime koos oma nähtamatute linnaliini kuupiletitega ühistransporti, et sõita Trashile külla eesmärgiga ta külmkapp tühjaks õgida. Viimane võttis meid lahkelt vastu, tunnistas kahetsusega, et külmkapis haigutab vaid tühjus ja keetis kõigile lohutusels teed ning jagas filmiplaate.
Esimene mulle tasku poetatud DVD osutus suureks rõõmuks Vampiirihärra tegutseb jälle teiseks osaks kus taas müttavad ringi esimestest osadest tuttavad taoistist meistermaag ja kannaga näkku peksmise asjatundja Ching-Ying Lam, tema kaks võimatult lolli ja käpardist abilist, ahne politseiülem ja Mr vampire 2'est pärinev lapsdeemon.
Paha peale pole aga seekord läinud mõni kohalik kangelt hüplev vampiirinässakas vaid üks eht Euroopa tõugu ja märksa plastilisema liikumisega pikkhammas kes joob lurinal verd, kannab keepi ja kardab nii risti kui päikesevalgust. Lisaks lääne importkaubale külvab segadust ja loobib vampiiripüüdjatele kaikaid kodaratesse veel üks, tont teab kust välja ilmunud, nunnagäng ja meestemaias kodukäia.
Ühesõnaga tund ja kakskümmend minutit pidurdamatu tempoga head fantaasialendu, kohalikku folkloori, slacpstik, allapoole vööd nalju ning suures koguses kung-fu'd ehk vana hea härra vampiir oma täies headuses.
Lahedatest ideedest olid parimad nahkhiired kes laiskvorstist vampiiri pidid igale poole tassima ning maagilise õhupalliga matmispaiga otsimine. Kui millegi üle nuriseda siis vaid lõpp oli ehk liiga äkiline, Ching-Ying mudaaugus koos põleva vampiriiga kaklemas oli küll esiti lahe aga läks kiirelt tüütuks kuna mingit uut maagiat või ideed mängu ei tulnud. Ei saanud ma aru ka mis konnad need sealt soost välja kargasid. 7/10

2 kommentaari:

Trash ütles ...

See on jah päris hea. Mulle meeldis Mr. Vampire 5 ka väga, vist on liignimekd Vampire Cop või midagi seesugust.

Metsavana ütles ...

Katsun selle ka hankida, peaks teinekord pealinna tulekust sulle ette hõikama, et sarnaseid asju keldrist rohkem üles kaevaksid.