pühapäev, 27. september 2009

Mr. Vampire (1985)

Hauakambri valvuril ja kurjade vaimude peletajal Master Gaul palutakse viia läbi rikka mehe ümbermatmine. Selle käigus avastab ta aga laiba juures kahtlased vampiirile viitavad tunnused (ei lagune, sõrmeküüned kasvavad mühinal jne). Kuna omaksed keelduvad lahkelt pakutud põletusmatusest tassib preester koolnu enda poole ,et seal siis ta hävitamiseks mingi plaan leiutada. Vampiir aga teeb öösel minekut ja nakatab nii oma poja kui Master Gau juhmi abilise. Lisaks suurendab segadust asjaolu ,et masteri teine õpilane on sattunud samal ajal seksihimulise naisdeemoni küüsi. Järjekordne väga kobe Hong Kong'i kinopilt mis sai hangitud tänu Trashi soovitusele. Tegemist on korraliku situatsioonikomöödiaga kus on slapstik naljadega kõrvuti ohtralt loitse, rituaale, musta maagiat ning kung-fu võitlust. Lemmiktegelaseks oli loomulikult Ching-Ying Lam mängitud kõige üleloomulikuga hästi kodus olev Master Gau kes oma meistritiitli filmi käigus auga välja teenis. Mõnusalt ja originaalselt oli ka kujutatud Hiina traditsioonilisi vampiire ehk Jiang Shi'sid. Kes kannatavad sametmütsikesi ja ühesuguseid hõlste, liiguvad ringi jänese kombel hüpeldes ning ei oma just eriti palju taipu. Näiteks takerduvad nad sageli ülehüppamiseks liiga kõrgete takistuste taha ja kogenud maag suudab neist nõrgemaid kergelt juhtida. Ka pole sellise ebasurnu rahustamiseks vaja hakata puuvaiu meisterdama. Piisab riisitindiga maalitud spelli otsaette kinnitamisest. Hakkasin isegi kahtlema kas neid olevusi on õige nimetada vampiirideks, meenutasid rohkem zombisid ja vereimemisest nad ka suurt ei hoolinud. Mr. Stiff Corpse oleks seetõttu filmile isegi sobivam nimi kui mr Vampire. Igaljuhul suurepärane ja hoogse stiiliga komöödia mida fantaasiavaesuses küll süüdistada ei saa, soovitan 9/10. salapärane maag koos enda kodustatud vampiiridega. Rated PG-13 for vampire violence and some sexuality. Hüppavate vampiiride välimääraja. Virutatud siit blogist. Vampiirisalk läheb rünnakule ...kogenud maagi juhtimise all loomulikult Ohutuks muudetud vampiirid

5 kommentaari:

Filmifanaatik ütles ...

Ai, kuramus, mul just see film vaatamiskavas, ootan kannatamatult kohalejõudmist :-). YT klipid olid paljulubavad, nüüd su positiivne arvustus veel lisaks.

Soprano ütles ...

Ma just eile leidsin selle täispikkuses tuubist, kuid vaatamiseni ei jõudnudki. Kokkusattumused ruulivad.

Ulmeguru ütles ...

Kas see on see loll film, kus olid need keksivad vampiirid... esimesel vaatamisel jäi see mul igatahes pooleli...

Metsavana ütles ...

Hea kokkusattumus jah, peaks olema piisavalt tundmatu film ikka, no saaks aru kui ,et üks inimene selle minuga üheaegselt avastab aga ,et kaks :)

Keksisid vampiirid olid siin küll, aga ei pruugi olla sama sest seda Mr Vampire sarja on juba mingi viie filmi ringis pluss neid võib veel olla kus nad hüplevad.

edasi ütles ...

tundub hea, aga ma kunagi rikkusin end ära vaadates üht hüppavate vampiiride filmi mis oli nii halb et täiesti uskumatu - "Robo vampire". nüüd kardan neid natuke.