kolmapäev, 28. aprill 2010

HÕFF esimene päev


Reisi Haapsalu suunas sai alustatud kell neli Onu Kalveri poolt, selguse huvides sai kahest autost moodustatud kolonn nimetatud Gnuu-Antiloobi nimeliseks, ehk siis esimene masin oli Gnuu ja teine pool Antiloop. Reis läks üldiselt vahejuhtumiteta, kui mitte arvestada mõningaid  isa Pjotri põieprobleeme, mis tekkisid tee,peal õlu kuritarvitamisest.
Paraad
Sihtpunkti jõudsime just täpselt 20:00 ehk siis elavate surnute paraadi ajaks. Lunastasime valvelauast käepaelad-pressikaardid välja ning punusime peatänava äärde seda ilmaimet kaema. Paraadiga oli see lugu, et vana veoauto kasti topitud puhkpilliorkester oli väga lahe nüke, kuid kahjuks olid enamus osalejaid zombindusest veidi valesti aru saanud. Üldmulje toimuvast oli, et viirus on ootamatult tabanud tsirkuses toimunud pulmapidu. Klouni näomaalingud ning valged kleidid kippusid kuidagi liigselt domineerima. Lisaks liikus kogu surnute seltskond veidi liiga ulja tempoga. Või olen ma lihtsalt Fulci aeglaselt roomavate zombidega liigselt ära hellitatud? Õnneks leidus selles veidravõitu kambas kohati ka päris häid ebasurnuid, kes olid asja olemust päris edukalt suutnud tabada. Mina oleks ise otsinud sinna sekka veel ühe parajalt lombaka koera, kelle oleks eelnevalt punaseks võõbanud, aga see selleks.
Rändaja-Horde
Igal juhul...paraad vaadatud, suundusime lossivaremetesse, kus oli püstitatud välikino. Tee peal kohtasime veel ülevoolavalt energilist Fletchut ning usinalt pipraviina pudeli kallal kangutavat Paranoiadiscot. Sissejuhatus sai kuidagi ära kannatatud, kuid “Rändaja” hakates suuntusime Pjotriga tagasi siseruumidesse, olin seda filmi nimelt juba kord Animelaagris näinud ning ühe koha peal passides hakkas neetult vilu – me polnud kahjuks taibanud ka mingit kangemat soojendusvedelikku  kaasa võtta ning olime end varustanud peamiselt õllepadrunitega. Viimane moon kulus aga ilma grammigi soojust andmata justkui hundi kurku.

Sees tabas meid kohe hea ja halb uudis. Halb oli see, et passe ära tuues laudadel nähtud viinapudelid olid teadmata suunas minema auranud. Hea uudis oli see, et külma eest pakku oli tulnud päris suur komplekt toredaid inimesi. Mingi hetk liitus seltskonnaga ka veel Ulmeguru. Nii, et kui lõpuks programm algas, oli suisa kahju mõnusast kambast vaenulikku umbsesse kinosaali edasi siirduda.


Long live the new flesh (lühifilm)
Hea näide, mis juhtub kui ühendada inimlik laiskus ja kunstipunnitus. Tegemist oli ikka kahtlemata festivali halvima filmiga, mis suutis hoolimata oma kümneminutilisest pikkusest mind surmani ära tüüdata. Alguses arvasin, et lihtsalt on käima pandud vigane film, sest ekraanil näidatud pixlisäbrulised kaadrid on küllap tuttavad igaühele, kes on tegelenud vigaste AVI failidega. Selgus, et ei - pidigi selline olema. Ühesõnaga kohutav suurepäraste filmide nagu “Videodrome” ning “The Thing” pilastus. Ma ei taha teada, mis psühhedeelisi juurikaid need Berliini festivali mehed neelavad, et sellise asja parimaks lühifilmiks valisid. 0/10
Siga ja (nägemata) seks-galaktika
Selle filmi vaatamata jätmisega poleks igal juhul midagi kaotanud. Väljareklaamitud hüper-super vägivaldne, vastik, inimhinge jälgimate põhjakihtide soppa vaatajate näkku loopiv šokikino osutus talumatult igavaks jamaks, kus üks verine kiilakas peksab ulguvaid naisi, praeb endale kotletti ja käib iga natukese aja tagant pesemas. Ma pole üldse eriline puhtalt piinamist kujutavate filmide fänn, mul on isegi “Salo 120 soodoma päeva” vaatamata, “Siga” ei sisaldanud aga selle juures ka grammigi nutikat ja  rabavat goret või huvitavaid süžeepöördeid. Peale poolt tundi kannatamist vajus Fletcu rõdu käsipuu najal sügavasse unne ning meie laskusime isa Pjotriga pikkadesse aruteludesse, mis võtetega võiks filmi huvitavamaks muuta. Tema pakkus välja stseeni, kus ilma nahata koerad musti tillukesi inimlooteid oksendavad, mina omakorda leidsin, et peategelane võiks ühe raseda loote sealsamas pannil ära praadida. Filmi autor Adam Mason aga oli ilmselgelt meist märksa vähem lennuka fantaasiaga, sest nüpeldamine & ulgumine kestis ekraanil sama tempoga edasi. Minu au näitlejatele, kes selle asja suutsid läbi teha. Igal juhul peale tunnikest vaatamist tõstsime käed üles, andsime alla ning kobisime alla fuajeesse kahjurõõmsalt muigava Ulmeguru seltsi tagasi. Oleks pidanud ikka “Seksi-galaktikat” vaatama minema, tundus Onu Kalveri kirjelduse alusel märksa rohkem minule mõeldud teos olevat. Mannu mainis pärast õlupudeli kõrvale, et selle filmi oleks ta arvatavasti kindlasti esimesena ära vaadanud. Oleks ehk ajanud terveks festivaliks isu pealt veel mõnd teist filmi üritada vaadata ja oleks saanud mõnusalt südametunnistuse piinadeta õluseltsis aega veeta. 1/10

Kuna "Sea" kogemus oli ikka päris võigas, vajasime kiirelt sõõmu värsket õhku ning seetõttu kooberdasime jahedavõitu Haapsalu peale. Esimesena sattusime Ehte baari, kus oli täpselt sama umbne, kitsas ning mürarohke, nagu mäletasin. Seetõttu sai pandud sisse tagurpidi käik ja otsaga välja tagasi ning lähedasse Adi reklaamitud Vene baari, kus sai nauditud kohaliku hamburgeri nimelist toitu ning nauditud söömise kõrvale Vene rahvussporti ehk kaklust.
Tetsuo lõpp
Tagasi kultuurikeskusse jõudsime täpselt “Tetsuo” lõpu ajaks, “Tetsuo” oli ikka jah sama hea kui varemgi, kõlbas täiesti ülevaadata enda mõnusa pungi fiili ja stop motioniga. Fletchu vaeseke magas seejuures endiselt norinal. Kulus pisut aega, kui tuled süttisid, et mehikesele taas eluvaim sisse raputada. Ühtlasi otsustasime selle vägitüki järel ka päeva edukalt lõppenuks lugeda. Fletchu ja isa Pjotr kadusid kaelakuti enda öömaja otsima ning meie K-ga suundusime enda majutaja ehk ühe toreda kristlasest taimetoitlase flati.

Järgneb...

25 kommentaari:

Kalmsten ütles ...

Arvestades meie püha kolmainsuse, ehk Jaanus-Joonas-Kalveriga produtseeritud tyra-teab-mis-juraga on sinu oma puhul tegemist ikka väegade hea postiga...

Antiloop- OK (+1)
Alkohol- OK (+1)
Kusepausid e. Isa Pjotr - OK (+1)
Zombid/joove - OK (+1)
Pipra viin- OK (+1)
Vestivaal + toimumiskoha nimi - OK (+0,5)
Ulmeguru- Ok (+1)
Mingid filmid koos nimedega - OK (+ 0,5)
Trash - NOT (+ 0)
Orgia - NOT!!!!( +0)
Pildid toimunust - NOT!!!(+0)

K: 7/10 e. "suht viisakas" juba aga järgnevates postides loodan näha arengut paremuse poole !

- MNC

joonas ütles ...

Karmid, ent õiglased hinded. Aga teie, härra MNC, astuge urruauku.

Metsavana ütles ...

Tore kuulda, et meeldis, kartsin ise, et sai liiga gonzo

Proovin ka viidatud kitsaskohad järgmises tekstis ära parandada.

J ütles ...

Küllalt hea ülevaade on küll, aga MNC postitusearvustust tuleb ikka vaadata selle nurga alt, et vaene poiss Inno ja Irja taoliste suhteblogidega nii ära harjunud ja ise teeb samasugust aluspesusahtlis tuuseldamist, eristumise mõttes ainult veidikese viinase kõrvalmaiguga, et teda vaid köidab postis see kui kellegi kohta midagi kompromiteerivat teada saab, et mida üks või teine on läbul teinud. Selliste ilmselgelt SL Õhtulehe ja naistelehe poole suunatud ja igati kallutatud hinnangukriteeriumitega ei ole ta arvamus enam ammugi miski, millest peaks joonduma.

Metsavana post on hea, aga mitte tipptasemel, Kalver on teinud seni parima töö.

siidiliblikas ütles ...

Gnuu-Antiloop, kust see siis tekkis? Tunnista üles, tagantjärgi leiutasid, et seiklustele vürtsi lisada ;)

J ütles ...

Metsavana, jutu mõte, et hea post, aga minul endal ja mõnel muul blogilugejal, kellega jutule olen saanud, on gonzost, mida MNC tugevalt haibib, paras tüdimus ja vastunäidustus. Seda on sul parajalt, aga ma ise ei läheks puhtalt gonzomisest pöördesse, nagu kõnealune seelikuga neeger tiirleb nii, et seeliku alt kõik paistab.

Eks festivali üldülevaade tuleb kindlasti endal ka suts gonzom, aga MNC pettumuseks pean ütlema, et sellesse, kes kõige rohkem ropsides oma margi täis tegi ja mis värvi aluspesu kandes keegi kõige suuremate lollustega hakkama sai, seekord sügavalt ei süübi. Vaatasin põhiliselt ise filme, suuremad joomavägiteod jäid niikuinii olude kokkulangemisel nägemata, aga iga endaga koos joova mehe saladuste ja tegemiste kajastamine odava šhoki nimel hetkel ei köida ka. Ehk saan gonzo isu kunagi tagasi. Seekord jääb ära.

J ütles ...

gnuu ja antiloobi mõtles Metsavana posti kirjutades välja. Varem ei olnud mingit gnuud ega antiloopi

J ütles ...

Varem oli see antiloop pigem peata kana või kummalistes kohtades hulkuv ulapeal kass, kes sai küll gnuust kogemata aeg-ajalt mööda, kuid siis pani ka kohe kuskile võssa :D

Metsavana ütles ...

Gnuu-Antiloobi ideele tulime Onu Kalveriga esimeses peatuskohas kui sa Jaanus autos õlut mekkisid.

Metsavana ütles ...

Ja ei pannud võssa, sõitsime pisut teist teed pidi Tartu, et pideva ühes suunas sõidu käigus tekkinud tüdimust ning rutiini murda.

Metsavana ütles ...

Mis sa J nüüd turtsud, ise sa ju ka vana gonzo mees. Alles hiljuti olid ajad kui kirjutasid kogu posti suvalisest jutust kokku ning lõppu panid vaid ühe rea filmist endast hehe ;)

J ütles ...

Ei, ma saan aru küll, eesti metsadega tutvumine ja koju jõudmise küsimuse rahulikult võtmine ei ole midagi, mida peaks häbenema. Seostub lihtsalt rohkem hulkuva kassi kui selgesihilise antiloobiga.

J ütles ...

Jaa, olid gonzod ajad, aga tead uudsusmoment kadus ära, joomaajakirjandus on põnev mingi piirini. Üle pingutamine ei tule ka kasuks.

Vast HÕFFi üldkokkuvõtte jaoks suudan end uuesti kokku võtta, rääkida pikki jutte sellest, mida Metsavana tegi ja kajastada piisavalt tähtsalt asjakohaseid kurjoosumeid teiste kohal olnud blogimeeste kohta.

Kalver ütles ...

nii on nagu Metsavana ütles. Punane oli Gnuu ja must oli Antiloop.

Metsavana ütles ...

Kulla Jaanus, oleks ma teadnud, et see sind nii häirib, et teist teed pidi Tartu sõidan poleks seda küll kunagi teinud, väga vabandan.

Metsavana ütles ...

Väike gonzo on posti soolaks, paar tera seda filmijutu hulka sokutada on igati kiiduväärt.

Aga pikki jutte pole nüüd suure vihaga ka tarvis punnitama hakata eriti kui teema pealegi vastumeelne tundub.

J ütles ...

Täpselt, Metsavana, hakkad juba asja uba välja jagama. :D

Parem oleks kui su töölesõidu tee täpne kavand kinnitamiseks hiljemalt selle nädala lõpuks minu laual oleks.

J ütles ...

Kerge gonzo on muidugi hea.

Hetkel ma seda vihateemalist juttu päris hästi küll välja ei loe ja mul on kiire, aga vast kui loen su kommentaarid hiljem läbi, siis saan aru.

J ütles ...

Pikaks läheb see gonzo asi viha ja punnitamiseta ka.

Ega mind ennast gonzo postidesse sattumine suurt ei häiri. Mõndasid häirib ja arusaadav ka. Sitta posti ikka sattuda ei taha ja kui blogija palju gonzot kirjutama hakkab, siis mõni julk tuleb ikka sekka.

Metsavana ütles ...

Kõigi meelejärgi olla ka ei saa ja punkt. Mulle endale gonzo meeldib. Näiteks on alati tore lugeda kui Trash hakkab jälle enda punkariaegade nalju meenutama.

Festival pole minule ainult filmid vaid ka üldine melu ning tuttavatega suhtlemine ning seetõttu tundub ainult filmidest kirjutamine veidi kuiv.

J ütles ...

Eh, melu on HÕFFil tähtis niiehknaa, sul on hea post. Ma rohkem niikuinii vastasin Mannule, kes siin ise kodus istus ja nüüd niheleb ainult jooma ja jooma järele, ühtegi filmiteemalist posti üldse lugeda ei suuda.

J ütles ...

Põhipoint, sitta sellega, on tegelikult see, et gonzo post nõuab vähe rohkem aega ja lükkan ise selle edasi. Üldiselt gonzo teemal vaidlen niisama inertsist.

siidiliblikas ütles ...

Poisid-poisid,mis te kaklete :P

joonas ütles ...

Muide, mis puutub "New Fleshi", siis nii nõdrameelsed nad seal Berliini festaril siiski pole, et sellele parima lühifilmi tiitlit või üldse mingit auhinda anda. Mingi eksituse tõttu oli see lihtsalt kandideerijate hulka sattunud. Berlinalel saavad auhindu üldiselt ikka korralikud filmid, vähemalt täispikkade osas küll.

Cinoom ütles ...

Meenutus HÕFFi esimesest päevast:

http://www.youtube.com/watch?v=BCsXESazw0I