teisipäev, 2. november 2010

1990: The Bronx Warriors (1982)

Bronx on muutunud 1990 aastaks varemetes eikellegimaaks, kus paistavad elavat eranditult vaid erinevad seksuaalvähemused. Graffitiga kaetud rusude all ilmub aegamööda nähtavale terve spekter veidrikke. Näiteks neeger pimpe oma värvilistes hilpudes ja vanades hot-rod autodes, nahka pakitud tsikligänge, kaltsudes märatsevaid barbareid ja isegi üks piitsaga domina. On ka päris liigitamatuid elukaid, näiteks maalitud nägude ning kõvakübaratega tantsuhimused poisid koos neid kamandava madaamiga või siis natsikiivrites hokimeeskond. Iga pooriga on tajutav, et Itaalia lavastaja Enzo G. Castellari suurim lemmikfilm oli too periood "The Warriors" (1979).
Kõlab juba nagu hea-halb film ? Pigem halb-halb film, sest liiga palju leidub absoluutselt sisutuid stseene kus näidatakse minuteid tuimalt passivat peategelast (kes muide meenutab mõnd "Village people" bändimeest), tsiklimeeste tätoveeringuid ja nende matusekombeid või lihtsalt orki aetud suvalist kaaki. Ehk vähe nuiadega materdamist ja palju molutamist. Üksikud campid kohad on ujutatud  üle tõelise igavusemerega. Ülalpüsimiseks päris kadakat püksi pistma ei pea aga haigutus kippus lõualuusid lahti vedama korduvalt. Kasutatud klisheed mõjuvad samuti erakordselt nürilt. No näiteks on natsimundris ümarate prilliklaaside ning parabellum 1908ga relvastatud mees loomulikult halb tegelane jne jne.

Filmi kõige lahedamaks hetkeks jääb selle lõpp. Kaks rivaalitsevat gängi on just kolmandale tuupi teinud ning kogunenud igavese vendluse ja sõpruse märgiks suurt kreemitorti sööma. Vaevalt jõuavad nad koogi lahtilõigata kui ootamatult kappab kohale leegiheitjatega eriüksus (hmm, huvitav asjade korraldus, ühiskonnast isoleeritud pätid sõivad tsiklitel aga riiki valitseva korporatsiooni sõdurid hobustel?) ja tapavad viimse kui peolise. Mis teeb seepeale filmi kangelane? Ei ta ei hakka suvaliselt valitsusmeestele kaussi sõitma. Vaatab hoopis niiskete silmadega enda gängiliikmete- ja tüdruksõbra surma kõrvalt, laseb seejärel ründajate liidri maha, seob ta laiba nöörijupiga motika külge ning sõidab päikeseloojangusse. Ei teagi kas sellise "originaalitsemise" peale peaks ühe punkti juurde panema või ära võtma. Võtan vist pigem siiski maha.

Massitseenid mootoratastega on muuseas tehtud kasutades Hells anglesi organisatsiooni. Huvitav kuidas nemad siia filmi sattusid ? Isa Pjotr oletas, et ehk püüdsid narkokauandusest õõnestatud reputatsiooni parandada sellega, et näitavad seksuaalvähemusi heas valguses? Pisut isegi loogiline, lihtsam kindlasti kui lastekodusid remontida või vanamutikeste puuriitu üles laduda. 4/10
Nii, kerige nüüd kenasti posti algusesse tagasi, vaadake tähelepanelikult seal möirgavat barbarit ja jätke ta näojooned meelde. Seejärel tulge siia tagasi ning vaadake uuesti ülalolevat pilti. Nagu kaks tilka vett kas pole?
 Järgnevalt kollektsioon mõningaid olulisemaid ja tapvamaid tulevikurelvi...
 Bronxi ei saadetud välja mitte ainult seksuaalvähemusi ka ilma igasuguse rütmitunnetuseta trummareid
Bronxi ultra-karmides tingimustes ellujäämiseks Hädavajalik mimikri

 Kuri nats ässitab gängisiseselt pääliku vastu mässu
 Hõbepaberi mehikesed on valmis sissetungijaid surnuks tantsima..
 Lahedaim element filmis: leegiheitjatega ratsavägi
 Postapo-sõdalane kogub endas raevu
Käed eemale minu tordist te kuradi mutandid.

Kommentaare ei ole: