pühapäev, 4. aprill 2010

I guerrieri dell'anno 2072 (1984)

Tegemist järjekordse filmiga mille tegijad uskusid, et tulevikus suudavad rahvast lõbustada/rahustada vaid brutaalsed gladiaatorimängud. Probleem (ehk miks käesolev kinopilt une peale ajab) seisneb selles, et sarnaseid filme on lõputu rida ning enamus neist kahjuks (või õnneks) ka märksa paremate ideedega.

Näiteks kui iga aastane Death Race toimuks reaalselt siis vaataksin seda suure heameelega koos Onu Kalveri ja Mannuga (telekast loomulikult, ja enne mineeriks ümbritseva aia ka ära) ning sõlmiks omavahel ehk võitja peale kihlvedusidki. “I guerrieri dell'anno 2072” poolt pakutav meelelahutus ei näe aga küll selline välja, et võiks miljardeid inimesi alates koduperenaisest kuni ülikooli õppejõududeni TV ette meelitada. Kamp liblikaks dekoreeritud motoriseeritud hobustega kurjategijaid (kelledest paljud pole isegi PÄRIS kurjategijad vaid valesüüdistustega vangisaadetud) üksteist täiesti kaootiliselt mööda areeni taga ajamas ning nuiadega peksmas  ei ole minu arusaam põnevast teleshowst.
Fulcisme on ka vähe, millest kahju kuna siia filmi oleks autori erakordselt võigas gore kindlasti passinud. Dekoratsioonid on odavate vahenditega (hõbepaber, papp, liim jms) valmistatud ja enda kohmakuses-rohkamuses kohati isegi lõbustavad. Kiipkaart on näiteks pirakas nagu telekapult. Lõpus õhku lastud sateliit nägi aga välja justkui niidi otsa riputatud ja hõbepaberiga kaetud peldikupaberi rull mis ilutulestikku täis topitud.

Filmi peategelast mängiv Jared Martin oli samavõrd emotsioonidest ning näitlemisandest pakatav kui üks tavaline betoonpostament. Parim koht temaga oli hetk kui mees omistas peale ühe kiibi allaneelamist võime mõttejõuga rauda sulatada (selle kasuliku oskuse unustas ta küll pidevalt vajalikel hetkedel ära). Ega teised retsid ka paremad polnud, kogu filmi lahedamaks kujuks oli habemik raaliteadlane, kes elas vanas kirikus ja mängis magnetlindiseadmete ja muu arvutikolu keskel orelit. Ühesõnaga veidi tuim olematu loogikaga ja odav B kati 80nendate ulme, kus isegi üht korralikku titshoti polnud. Ei saa aru kas Fulci tegi haltuurat või pole ulme lihtsalt tema "tass teed". Objektiivne hinnang nii 4/10
Törts natsifetishit kah.

4 kommentaari:

paranoiadisco ütles ...

4 punkti teeb Fred Williamsoni vihaseks. :)

Metsavana ütles ...

Ma võin ta lepituseks subjektiivselt viis punkti kokku venitada, või lausa viis ja pool.

Sellega peaks vanamees vast rahule jääma. Ma ei usu, et ta ise ka seda filmi enda karjääri pärliks peab.

J ütles ...

hea. Panid pilte. Ma rotin need oma postituse jaoks sult sisse. Guugelist pole mingit abi.

Metsavana ütles ...

Roti aga, ega ma kade mees pole