esmaspäev, 1. detsember 2008

Asustatud saar

Sattusin ulme.ee foorumit uurides suurepärasele uudisele. Vendade Strugatskite Romaanist Asustatud saar tehakse filmi! (tegelikult on isegi juba vist valmis ja antakse viimast lihvi enne kinno laskmist). See on aga neilt üks mu lemmikraamat. Selline mõnus postapokalüptiline ulme nõukogude kosmoserändurist Maksimist, kes sajab enda laevaga alla ühele kolkaplaneedile nimega Sarakš millest äsja suurem tuumasõda üleveerenud. Lugesin seda nooremana kordi ja kordi Pioneerist järjejutuna ning möödund suvi õnnestus ka raamat Indrek Harglalt sümboolse tasu eest omandada. Hehe, tean ,et ei tohi enda ootusi liialt üles kutta kuid seda filmi ootan nüüd tõesti väga. Ametlik koduleht on siin, see on üsnagi rõvedas ja aeglases flashis tehtud nagu filmisaidid ikka aga piisava kannatusega annab sealt juba omajagu eelinfot kaevandada. trailer ja teaser on ka youtubest vaadatavad ning nendejärgi paistab küll suhteliselt kobe, IMDB ütleb linastumise kohta Russia - 18 December 2008 ja Estonia - 2 January 2009. Ja kõvasti lisainfot on veel filmi blogis. Sellisena peategelane üsnagi ka raamatus kirjeldatud oli.

8 kommentaari:

Madis Udam ütles ...

Kuulsin ise sihukest kommentaari - n.ö. esimene reaktsioon selle kohta. Ei jää muud üle kui nõustuda :D

(12:45:50) *****: aint et miks see maksim siuke maksim peab kohe olema siis
(12:46:02) *****: nagu elektrooniku seiklused 2 krt vms
(12:46:34) *****: kusjuures kui pioneeris see koomiksina ilmus, siis oli maksim samasugune
(12:46:41) *****: blond ja lokkidega

Metsavana ütles ...

Sama lugu, alguses korraks ehmusin . Siis meenus aga ,et sellisena oli ta nii kirjeldatud kui ka Edgar Walteri poolt joonistatud.

Ove ütles ...

Peategelane on kindlasti väga hästi valitud. Mina aga kujutasin seda lugu hoopis rohkem aurupungi stiilis.
Sealne maailm oli ju hoopis maha jäänum meist... Aga samas on see Maksimi pilgu läbi ning tema oli üks paljudest kosmoseuurijatest...

Esialgu paistis küll palju kohti, mille kallal vinguks, kuid vaadata tahan seda kindlasti :)

Metsavana ütles ...

Peategelane on vähemalt väga originaalne! Üldiselt seal ühiskond oli pigem sõjaväelik mitte 19sajandit meenutav ning ka tankie viisid edasi tuumareaktorid ning tuumapommgi oli levinud. Pigem ikka postapokalüptiline kui aur oli ka raamat.

Roheliine ütles ...

Mina käisin täna seda filmi siis tartus vaatamas ja lähen veelkord et rohkem taibata, kuna raamatut ei ole veel lugenud.

Meeldis küll ja tahaks juba teist osa ka näha, aga seda peab vististi ühe aastakese veel ootama?

Metsavana ütles ...

Mäletan nagu ,et kevadeks lubati kuskilt juba teist osa aga võin eksida. Soovitaks muidu kindlasti raamatut ka lugeda kui film meeldis. Mulle endale istusid mõlemad väga.

Ove ütles ...

Niih...Esimene osa nähtud.

Nüüd on kohustuslikus korras vaja raamat üle lugeda ning film uuesti vaadata.

Ega sa seda pole sisse jõudnud skännida?

Metsavana ütles ...

Raamatut skännitult pole küll aga on mul see paberkandjal ja saan tuua. Muide ma arvan ,et kannata selle ülevaatamisega väheke kuni teine osa väljatuleb. Siis saaks esimese osa äravaadata ja kohe järgmine päev (või isegi sama) kinno marssida.