kolmapäev, 13. aprill 2011

Athena kino uudiskiri

Vaevalt suutis mu eelmise promoposti digitaalne jälg blog.tr.ee lehel jahtuda kui juba uus huvitav teadaanne postkasti nätsatas. Ei hakka ka seda meili vaka all hoidma ja avaldan selle sisu järgnevalt täies mahus (MV).
Sellest nädalast algab Athena kinos enneolematult tihe kinoelu, mis ei lõpe enne suve! Kohe-kohe on tulemas Jaapani animatsiooni filmifestival, Eesti Filmi Päev, Katrin Lauri autoriõhtu, erilised külalised, tavalised seansid ja muudki... 

Teisipäeval ja kolmapäeval (12.-13.04) näitame oma tavaprogrammi raames kahte filmi: juba eelmisel nädalal linastunud prantsuse-inglise maagiline animatsioon “ILLUSIONIST” (L’Illusioniste) ja sel teisipäeval esmakordselt kinokavva jõudev 2010. aasta vaadatuim indie-film “PALJAD LUUD” (Winter’s Bone), mis, muide, on esimene Ameerika film taasavatud Athena kinokavas. Sel nädalal linastuvad mõlemad filmid kaks korda:

„Illusionist“: 12. aprillil kell 21:30 ja 13. aprillil kell 18:30; „Paljad luud“: 12.aprillil kell 18:30 ja 13.aprillil kell 21:00.
Aga juba reedel lähevad lahti väga tegusad ajad. Need algavad JAAPANI ANIMATSIOONI FILMIFESTIVALIGA ehk JAFF-iga, mis toimub 15.-24.aprillini nii Tallinnas Solarises ja Artises kui Tartus Cinamonis ja Athenas. Selleaastased JAFFi põhirõhud on OOKEANIL (nii otse kui metafoorsemalt) ning anime ja manga vanameistril SATOSHI KON’il.

Athena kinokavas on kümne päeva jooksul 12 FILMISEANSSI parima jaapani animega: näha saab nii armsaid perefilme kui kõrgelt auhinnatud kunstiteoseid. Rohkem teavet festivali ja filmide kohta: animefest.eu, cinamon.ee ja athenakino.ee.
Animatsioonifestivali vahele mahub ka muid mõnusaid sündmusi:  17. aprilli keskpäevast õhtutundideni on Athena kinos EESTI FILMI PÄEV. Sel ülevaatlikul pühapäeval tutvustame uuemaid Eesti filme ja vaatame üle vanemad. Tippteoseks on kindlasti MATI KÜTI suurepärane nukufilm „Taevalaul“, samuti näitame napilt Oscarist ilma jäänud ja peaaegu maailmakuulsa TANEL TOOMI lühifilme ning üht läbi aegade parimat eesti mängufilmi: KALJO KIISA „Hullumeelsust“. Veel kuuluvad kavasse MANFRED VAINOKIVI, ANU AUNA, MOONIKA SIIMETSA ja HEILIKA PIKKOVI teosed. Osade filmidega käib kaasas lühiintervjuu režissööriga. Tähelepanu: erandkorras on kogu päev soodushindadega (üks seanss: 2€, päevapilet: 5€) ning Tanel Toomi filme saab näha päris priilt. Vt ka: http://www.athenakino.ee/2011/03/eesti-filmi-paev/

Eesti Filmi Päevale järgneb 18. aprillil kell 19.00 KATRIN LAURI AUTORIÕHTU See on esimene üritus pikaajalisemast sarjast, millega hakkame igal kuul (vahel ka tihedamini) Athenas näitama koos Eesti filmiga ka Eesti režissööre. Autorid on lubanud filme sisse ja välja juhatada, samuti küsimustele vastata. Autoriõhtute juurde kuulub kindlasti ka kohv-tee ja keskustelu. Katrin Laur on 1955. aastal sündinud Eesti režissöör, kes on filmindust õppinud Moskvas, töötanud pikalt Saksamaal, lavastanud mõned aastad tagasi koguperefilmi „Ruudi“... ja kes hiljuti tõi eesti kinodesse tõsiteemalise mängufilmi “SURNUAIAVAHI TÜTAR”. Tegemist on imeheade näitlejatöödega ja maitsekate kaadritega filmiga, mis viib vaataja väikse trööstitu küla elanike sekka. Keegi seal ei oska eluga hakkama saada ja ainult lapsed oskavad unistada. Sama filmi näeb Athena kinos ka nädalapäevad hiljem (25.aprillil kell 19:00).

...Muide, samal ajal kestab JAFF aina edasi ja edasi, nii et mõnikord on Athena kinos üritused mitmel korrusel korraga...

19. ja 20. aprillil saab vaadata vahelduseks jälle tavaprogrammi. „Paljaste luude“ kõrval jõuab kinno “TURNEE“ (Tournée, Prantsusmaa 2010). See on film, mis lisaks ebatavalise loo jutustamisele lammutab laiali nii palju stereotüüpe naiste kohta, et seda peaks nägema iga naine (ja iga mees muidugi ka!).
Eks tulge siis vaatama! Kõige kohta leiab rohkem teavet nagu ikka Athena kodulehelt ja facebookist.

4 kommentaari:

Gendri ütles ...

Kuidas sellel kinul siis nüüd läheb ka? Rahvast käib?

Metsavana ütles ...

Ei kujuta ette. Häbi öelda aga kiire aeg olnud ning pole sinna mõnda aega enam sattunud. Katsun seda viga aga kindlasti järgmine nädal parandada.

Anonüümne ütles ...

Läheb väga hästi. Rahvast käib vaikses kui ilusas tõusutrendis. Ise oleme väga rahul ning oma aprilli ja mai programmide üle väga uhked.

Metsavana ütles ...

No seda on ainult heameel kuulda, et uuel kinol aina paremini läheb ning pankrotioht uksetaga ei kobista :)