neljapäev, 16. oktoober 2008

Monty Python Live at the Hollywood Bowl (1982)

Hakkasime Blondiga mingihetk msn'is nostalgitsema ja mõtlema ,et võiks Monty Pythoni aastaid tagasi vaadatud Holy Graili näiteks uuesti ülevaadata kuna vanematena oskaks võibolla veelgi paremini selle väärtust hinnata ja pealegi ega suurt seda ei mäleta enam ka. Ootamatult sai imdb abil igaljuhul avastatud ,et Pythoni neljast ametlikust filmist on tegelikult üks siiani vaatamata.Nimelt Live at the Hollywood Bowl. Life of Brian (1979) ja The Meaning of Life (1983) on minul küll vähemalt kolm korda nähtud, ning Grail läheb nagu eelpool mainitud peatselt uuele ringil.
Päris filmiks seda nimetada isegi ei saaks, pigem vabaõhuürituse salvestuseks. Muidu superhea nagu Python ikka, pisut küll oli miinuseks, et paljusid nalju olin juba kahjuks utube jms muude massikommunikatsiooni vahendite kaudu varasemalt näinud. Näiteks: The Ministry of Silly Walks, International Philosophy, The Argument Sketch (vist mingil teisel kujul), The Lumberjack Song ja veel mõningaid pisiasju. Õnneks häid nägematta klippe jagus küllaga. Eriti tuleks esile tuua näiteks Silly Olympics, The Last Supper, Nudge Nudge, Little Red Riding Hood ning muidugi fantastiline "Comedy Lecture" kus Chapman seletab loengu vormis näitlikult oma tublide kaaslaste peal slapstick komöödia põhilisi baasnippe. Üldiselt oli muidu rohkem laulunumbreid kui niisama taidlemist, aga laulud olid head nii ,et nuriseda ei saa. Põhiline suurem miinus on tegelikult filmi lühidus, vaevalt 77 minutit! Oleks võidud ikka kahes vaatluses pikemalt teha, praegu sai vaid isu tekitatud ja jäi lausa kerge haltuura tunne ning vahepel lasti ka lihtsalt Gilliami animatsioone suurelt ekraanilt. Hammas läks igaljuhul verele ning seetõttu polnud muud valikut kui järgmisena Jabberwocky peale panna ja hiljem veel paar episoodi inglise komöödiasarjadest, millede nimed kahjuks praegu pole enam meeles. 10/10

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Huvitav, seitsekümmend seitse minutit on tõepoolest häbiväärselt lühike sellise saaga kohta. Pean mainima kusjuures, et ei olnud teadlikki sellest osast.

Tegin endale uue blogi ka btw:
citizenforza.blogspot.com

Metsavana ütles ...

Soovitan siis vaadata, lühike oli jah kurask aga noh vhead naljad vähemalt. Lisan su blogi ka enda nimekirja siis ,et silma peal hoida.