pühapäev, 24. aprill 2011

La coda dello scorpione AKA The Case of the Scorpion's Tail (1971)

Sergio Martinolt olen siiani vaadanud vaid filmi "Torso" (1973) ja kui aus olla, jäin ka tol hetkel poole filmi pealt sügavalt unne ning ei mäleta lõppkokkuvõttes enamusest toimunust mitte kõige vähematki.

Siin on olemas küll kõik eht-giallolikud silmarõõmustavad elemendid: ohtralt surevad naistegelased, saamatud politseinikud, erkpunane veri, välismaise päritoluga uurija, läikiv noatera ja absurdselt ootamatud süžeepöörded, kus näiteks peategelane maha lüüakse ja tühjast kohast esile tõusnud tegelane tema koha täidab. Miski jääb nagu aga puudu. Ma ei suuda päris hästi sõnastada ka isegi peale väikest mõtlemist, mis see täpselt võiks olla. Vähe pinevust ehk? Peaks võib-olla lugema mõne filmikriitiku käsiraamatu läbi, siis oleks alati hulk häid ja tarku sõnu sel hetkel varnast võtta.
Probleeme tekitas vaatamise käigus ka tegelaste ja nende lavalt kadumise ohtrus. Ühe noormehega mul jäigi segaseks, kes see tüüp siis oli ja milles ta eesmärk siin filmis seisnes. Oletasin, et mõrvari kaasosaline, aga väike kõhklus jäi siinkohal hinge kriipima. Seetõttu lahutaks hindest kohe mitu head rasvast punkti maha. Mulle, nagu onu Kalverilegi, ei meeldi sedalaadi kinolood, kus õlupudeli avama kummardudes jõuab mitu peidetud, kuid filmi lahtimõtestamie suhtes olulist vihjet mööda lipsata.

Ehk siis pole esimesed kokkupuuted  Martinoga olnud väga julgustavad. Aga ma ei kaota veel täiesti lootust. Tema postapokalüptiline "Fall of New York" (1983), tundub vägagi apetiitne. Maitsen selle ka mingil hetkel ära. 6/10

4 kommentaari:

J ütles ...

Üht spagetikat oled talt kah näind. Ja toda blogis täitsa kiitsid.

Metsavana ütles ...

Ah kurat muidugi! "Mannaja" (1977) http://full-metal-metsavana.blogspot.com/2009/11/kolm-portsu-spagette.html oli tõesti päris hea.

Kalver ütles ...

Il tuo vizio è una stanza chiusa e solo io ne ho la chiave mulle täitsa meeldis, mees korjas sellega endale piisavalt palju krediiti, et nüüd need väikesed altminekud andeks anda.
Kuskil on Mountain of the Cannibal God täitsa valmis vaatamiseks.

Metsavana ütles ...

Issand halasta mis nimi! Aga OK, võtan ka selle vaatamisnimekirja.

PS: Mountain of the Cannibal God'i võiks äkki mingiaeg koos vaadata ?