kolmapäev, 23. detsember 2009

Onu Kalveri nimeline Filmifestival - vol2, reede


The Challenge of the Lady Ninja (1983) ehk Chinese Super Ninja 2 või Never Kiss a Ninja
Järjekordne suurepärane leid Hong Kongist. Naisninza üritab kokku panna naisvõitlejate rühma, et maksta kätte enda isa tapjale. Film on pungil naljadest ning tobedustest, milledele ainult pilukad suudavad tulla. Näiteks peavad naised õppima sellise illusiooni loomist, et nad on alasti, ja harjutama mudamaadlust. Tegemist on niivõrd halva filmiga, et see on juba tõeliselt hea. Neile, kellele meeldib hongkongilik nööride otsas lendlemine, maagilised trikid, kung-fu ning hea absurdne komöödia, võib seda filmi julgelt soovitada, elamus garanteeritud.
7/10


The Devil Rides Out (1968)
Härrasmees Duc de Richeleau ehk Christopher Lee sõidab külla enda sõbrale Rexile ning avastab, et noormehe majja on kogunenud mingi kummaline seltskond "astronoomiahuvilisi", kes tähtede ja kuu asemel paistavad rohkem olema huvitatud pentagrammidest ja musta kuke ohverdamisest. Mustas maagias üsna hästi kodus olev Richeleau otsustab sõbra sellisest härrasmehele mitte sobilikust seltskonnast päästa, kuid läheb nii konflikti võimsa maagiga, kes püüab välja kutsuda põrguvürsti ennast.
Filmi esimene pool on üllatavalt mõnus; kui kõrvale jätta asjaolu, et kogu inglise kõrgseltskond paistab harrastavat enda maahäärberites musti kultusi ning saatanakummardmist, on üldiselt campi või tobedusi vähe. Mulle meeldis eriti üks Ahkham Horrori laumängu meenutav stseen, kus kangelased 30nendate lahtise autoga otse kesk cultiste sõidavad ja väljakutsutud põrguvürstile püha ristiga otse silmade vahele lajatavad. Alates aga kriidiringis passimisest ning üsnagi mannetust hobusekronu seljas ringikappavast surmainglist käis asi alla ning lõpp oli täiesti küündimatu kristlik propaganda. Kahju, potentsiaali oli kõvasti.  
6/10


The Sons of Great Bear (1966)
Lugu indiaanlasest Tokei-ihto'st kes üritab enda reservaati elama sunnitud hõimu kahvanägude aladest kuhugi eemale viia. Tegemist on tugevalt Karl May juttudest inspireeritud kommunistliku Ida-Saksa vesterniga, mis keskendub enam indiaanlaste ja valgete traagilise konflikti kujutamisele kui Corbucci-Leone-laadsele kergele  seikluslikule meelelahutusele. Sellest tulenevalt veidi vale valik õhtu eelviimaseks filmiks, kuna aeglselt kulgev tegevus ajas pidevalt haigutuse peale. Hangitud sai see film muide peamiselt Gojko Mitici pärast, Mannul, kes hoitas, et tegemist pole just selle kuulsa serblase parima filmiga, oli igal juhul õigus.
5/10

Real Ghostbusters 2x32 - the collect call of Cathulhu
Hea nostalgiline meenutus Ostankino televisiooni aegadest, kui sai pikisilmi terve nädal seda laupäeva hommikuti näidatavat multikasarja oodatud. Seekord ähvardab maailma Cathulhu (huvitav, miks mitte Cthulhu?) koos hulga Shoggitite ja kultistidega. Peale Ameerika raudtee ja tondipüüdjate kantavate tuumakiirenditega tutvumist tõmbub ta igal juhul kärmelt taevasse tagasi ning Arhkami politsei viib kasvatamatud kultistid türmi. Minul tekkis aga vastupandamatu ja ebaterve isu tulevikus veel episoode nostalgitsemiseks vaadata.
7/10


The Day of the Beast (1995)
Preester leiab peale aastatepikkust uuringut piiblist shifreeritud sõnumi, mis teatab, et Anti-Kristus sünnib jõululööl Madridis. Kuna aega on vaid loetud päevad ning täpsem info puudub, võtab kirikusulane vastu meeleheitliku otsuse müüa enda hing saatanale vastutasuks sünnikoha eest. Kahjuks aga piiblis va sarvilise väljakutsumist ei õpetata ja nii peab meeleheitel mees seda käigu pealt õppima, abiks raskemuusikapoe müüjast karvane metallist ning esoteerilise TV-saate juht.
Filmi algus ja esimene pool on kuld. Mulle meeldis eriti algus, kus mõnusa muusikatausta saatel äsja linna saabunud preester erinevaid sigadusi kokku keerab. Muudatus tuleb kuskilt keskpaigast, kui äsja LSD'd söönud ja neitsi verd ohverdanud amatöörsatanistid pilvelõhkujal turnivad. Sealt alates tempo küll püsis, aga
humoorikus ning head ideed kadusid tasapisi ära. Lõpp mulle ka ei meeldinud, jättis enda kiirustamises mulje, nagu oleks loojatel ideed lihtsalt lõppenud.
7/10

9 kommentaari:

Soprano ütles ...

Soprano Onu Filmifestival - SOFF kõlab hästi! Kohe hakkab üks seanss... kiirustage! ;)

Kalmsten ütles ...

Mul ei ole ühtegi onuuuuuuu... üääääää


Kas "Mannu Tädi nimeline FilmiFestival" sobiks ?

Kalver ütles ...

näedsa siis, nüüd mul ei olegi väga kahju, et Suure Karu Pojad poolikuks jäid.

Metsavana ütles ...

Kuidas sul MNC siis onu ei ole? Kalver on meile kõigile justkui suur onu. Muide sa Soprano tiba noor pole onu olemiseks ;) ?

Soprano ütles ...

Ma olen onu mis onu.

Kalmsten ütles ...

Kui Soprano ütleb, et on, siis on!!!
Mina itaalia verd Mobsteritega igastahes ei vaidle.

MIKS MU TÄDI NIMELINE EI KÕLBA, MIS TA SULLE TEIN'D ON?

Kalver on tore :)

J ütles ...

Lellepoeg LiveForThisi FilmiFestival?
LLFTFF?

Või ei?

J ütles ...

Kuule, Mitic ei vaimustanud mind ka.

Devil Rides Outile ja Peletise Päevale aga mõlemale tugev kaheksa.

J ütles ...

Vabandust, Lellepoeg Let's Go! LiveForThis! Live! Live! FilmiFestival ehk

LLGLFTLLFF