kolmapäev, 18. mai 2011

Izo (2004)

Lugu mõrvarlikust samurai vaimust üritasime esmakordselt koos Mardi ja Ovega vaadata umbes kolm aastat tagasi Tallinnas Ouve pool karvaste punkris - tema tolleaegses elukohas. Esimese plaadi saime kenasti läbi, teise CD juures ei klappinud aga subiitrid ning enda logiseva läpaka peal ei viitsinud ma tol hetkel hakata kah neid paika ajama. Seega lõime käega ja võtsime ette uue filmi (milleks vist oli üks Leone vestern).

Nüüd siis võtsime Mardiga ta uuesti kätte ja proovisime filmi algusest peale läbi vaadata. Kahjuks selgus, et enamus actionit, wtf momente, musta huumorit ning lahedaid tegelasi olidki just filmi esimeses pooles. Filmi (ja meile nägemata) teine osa hakkas venima ja dialoog liiga filosoofiliseks kiskuma. Lootus, et kõik toimuv lahti seletatakse, ei saanud samuti täidetud. Pärast seda, kui peategelane high-counceli ära tappis, ei teadnud ta enam isegi, miks ta seda kõike teeb. Kogu lugu, mis aeti veel segasemaks ning metafüüsilisemaks, kulmineerus lõpuks lihtsalt ühe hiiglasliku sümboli ja wtf momendiga. Natuke niru on seega üldmulje. Mart, kellele filosoofilisemat laadi kinopildid ning teoretiseerimine rohkem meeldib, leidis, et koondhindeks sobiks lausa 7/10. Mina ise sellist lõputut tühja targutamist ja sümbolimängu nii väga ei armasta, seega 5/10
Kazuki Tomokawa - veidrat köhivat laulustiili harrastav jaapanlane. Soovitan talt kuulata seda lugu.

7 kommentaari:

joonas ütles ...

Üks lemmikuid Miikelt. Jättis kunagi pöfil nii kõva mulje, et vaatasin teise seansi ka ära.

Metsavana ütles ...

Mulle muidu Miike meeldib aga see film läks väga mööda.

joonas ütles ...

Kui meenutan, mis mind selle juures võlus, siis vist järjekindlus, võiks öelda, et minimalism - terve film koosneb verisest, eikuhugi viivast võitlusest, mis tõuseb kogu olemise üldistuseks.

Metsavana ütles ...

Minust läks kogu see mõte kuidagi mööda. Ma üldjoontes sain aru jah mida Miike öelda tahtis aga kuidagi ei suutnud kõigutada. Võibolla oli vale meeleolu ning vaatamise aeg ka mis mängis siin oma rolli.

Metsavana ütles ...

Minu Miike lemmik läbi aegade on endiselt Ichi the Killer. Siiani pole ta suutnud nagu seda taset minu silmis ületada.

joonas ütles ...

"Visitor Q" ja "Katakuride õnn" on päris lõbusad.

Metsavana ütles ...

Polegi "Visitor Q" vist näinud, tuleb ükshetk ette võtta järelikult.