pühapäev, 15. mai 2011

Autoriõhtu: "Auk nr 8" - režissöör Tartu esilinastusel

Teen jälle väheke Athena kinole reklaami. Nimelt toimub16 mail kell 19:00 filmi "Auk nr 8" Tartu esilinastus-autoriõhtu.

Ida-Ukraina linn Snežnoje, mis õitses Nõukogude ajal, kui kaevureid hellitati kõikvõimalike privileegidega, vireleb nüüd vaesuses. Aastate eest otsustasid meeleheitel linnaelanikud ise kaevandamist alustada ning tegid seda kõikjal, kus võimalik: mahajäetud kaevandustes, lammutatud majade keldrites, ümberkaudsetes metsades ning isegi oma köögiviljaaedades. Kõik kaevasid – naised, pensionärid, töötud kaevurid ja isegi lapsed. Selle filmi keskmes on Sikanovite perekond, kus kasvab kolm last. Vanaisa oli Nõukogude ajal suure tehase direktor, tema 15aastane pojapoeg Jura töötab aga nüüd alaealisena ebaseaduslikus kaevanduses. Filmist saab pikemalt lugeda veel postimehest.

Filmi autor MARIANNA KAAT (sündinud 1957) on filmialase hariduse saanud Peterburi Riiklikust Teatriakadeemiast ning töötanud aastaid toimetaja, filmiarendaja, režissööri ja produtsendina Eesti Telefilmis ja mujal. Ta on olnud ka paljude telesaadete tootmise juures.

Treileri leiab siit , võrgulehekülje siit. Piletid maksavad 3€ ja 4€

Pärast ühist filmivaatamist saab vestelda ja autorile küsimusi küsida. Teed ja kohvi saab ka.

Mina igaljuhul kavatsen kohale ilmuda..

Kommentaare ei ole: