teisipäev, 18. oktoober 2011

The Horrible Secret of Dr. Hichcock (1962)

On filme, mis peavad ajaproovile vastu, ja on filme, mis seda ei pea mitte. Käesolev film liigitub nende teiste filmide sekka. Tõsi, pilt on endiselt technicolorlikult hea, kirgas ja äge. Samas, sisu ei suuda pooltki pildikvaliteediga samal tasemel püsida. Kogu põnev nekrofiilia teema (mispärast ma tegelikult selle filmi peamiselt üldse tõmbasin) on tehtud poolikult, vihjamisi ja nurga tagant. Lugu venib ja venib, pikad aeglased stseenid, pilkudemängud jne. Vaatajalt ootatakse väga palju juurdemõtlemist, sest seletuste andmisega on autorid enam kui kitsid. Hea, et ma vaatamise ajal õlut või muud sarnast alkohoolset jooki ei manustanud, sest suur oht oleks olnud  lihtsalt tukkuma jääda. Neetult ilus film, mõnusa ebamaise gooti atmosfääriga, aga kahjuks nõksa igav. 5/10

PS: Hinnang tuleb peamiselt just silmailu arvesse võttes. Nagu asjatundjad ütleva: "One of the pillars of Italian gothic horror with "Black Sunday", followed by "Castle of Blood" and "Nightmare Castle"." Ehk siis teemasse süviti sukelduda soovijad peaksid siiski oma silmaga ära kaema.

PPS: Mõned filmifriigid võiksid selle filmi kunagi kätte võtta. Uue soundtrackiga varustada ja ümber lõigata selliseks 30-40minutiliseks tükiks. Vot see oleks alles maitsev kompvek.

Kommentaare ei ole: