kolmapäev, 8. veebruar 2012

HÕFF näitab Eesti kultusklassikat


Värskeid uudised HÕFFi rindelt :)

27.-29. aprillil Haapsalu kultuurikeskuses toimuv 7. Haapsalu Õudus- ja Fantaasiafilmide Festival on pühendatud Eesti kultusfilmidele ning 1980ndate aastate fantaasiaklassikatele.

Sel kevadel seitsmendat korda aset leidev Haapsalu Õudus- ja Fantaasiafilmide Festival (HÕFF) vaatab Eesti filmi juubeliaastal tagasi Eesti kultusfilmide ajaloole. Festivalil linastuva 20 mängufilmi ja arvukate lühifilmide hulgas jõuab ekraanile ka Nõukogude ajajärgu kultusklassikasse kuuluv Poola-Eesti koostööfilm “Madude Oru needus”, mille režissööriks on filmi “Rosemary beebi” võtetel Roman Polanski assistendina töötanud ja 2008. aastal HÕFFi väisanud Poola päritolu Marek Piestrak. Omal ajal sadu tuhandeid vaatajaid kinodesse meelitanud teos jäi välismaailma eest raudse eesriide varju ning on tänaseks unustusse vajunud. Filmi omaaegses menus mängis tähtsat rolli ka Sven Grünbergi loodud muusika.

“HÕFF on aastatega kerkinud Põhja-Euroopas ja Baltikumis kõrgelt hinnatud väikefestivalide sekka”, rääkis festivali juht Sten Saluveer. “Seetõttu on meil omamoodi kohustus viia fännideni üle maailma meie filmiajaloo unustatud pärlid, nii nagu on seda 25 aastat oma esilinastusest tähistav “Madude Oru needus”.” Saluveeri sõnul on oma kunagises hiilguses taastatud Haapsalu kultuurikeskus selle jaoks eriti sobilik paik.

Festivali jätkab ka Põhja-Ameerika filmide programmi, mille on HÕFFiga koostöös kokku pannud maailma enim loetava õudus- ja kultusfilmidele pühendatud veebiportaali Twitch peatoimetaja ning filmiprodutsent Todd Brown Kanadast. Samuti ei puudu programmist olulisemad õudus- ja fantaasiafilmid eelmisest ja käesolevast aastast, ning ekstreemfilmiseanss. Eraldi kummardus tehakse 1980ndate aastate maailma filmiklassikale. Festivali programm kuulutatakse välja märtsi keskel.

HÕFFi avab ka sel aastal traditsioonilie zombie’de rongkäik, mis kulmineerub vabaõhulinastusega Haapsalu keskaegses piiskopilinnuses.

Festivali korraldavad Põhja-Euroopa suurimate filmifestivalide hulka kuuluv Pimedate Ööde Filmifestival, Haapsalu linn ja Haapsalu kultuurikeskus. Korraldusmeeskonda juhivad festivali juht Sten Saluveer ja asejuht Maria Reinup.

2 kommentaari:

Ulmeguru ütles ...

Ma loodan, et sellel EST/POL Indiana Jonesil on vähemasti eestikeelsed supakad olemas... mu kallis kaasa heldiks ilmselt sajaga... praegu meil kodusolevat DVD-d ta vaadata ei saa, sest see on venekeelne...

Metsavana ütles ...

Ma usun küll, et on. Inglise subid on mitmes torrenti saidis olemas ja isegi eestikeelsed on ringi liikunud.

Ega muud kui see vana hea "tühiku litsumise" masin taas tööle (see kus üks tädi vajutab õigel ajal tühikut järgmise subtiitrirea kuvamiseks).