neljapäev, 12. juuli 2012

Kaydara (2011)

Selline esiti raskelt arusaadav filmi. Miks? kohe seletan. Esiteks algus, silmajärgi kuskil 10~ minuti ringis näidatakse meile plastiliini animatsiooni, kus Neod on kujutatud kui supercoolide päikeseprillide ning mantliga rotti.

Superhiire eksistentsi mõte jääbki segaseks sest äkitselt multifilm katkeb ning vaataja paistatakse nüüd hoopis ühte hõljuk-sõjalaeva, kus tehakse meid tuttavaks kahe mässumeelse kübersõdalasega - Kaydara ning tema tossikesest vennaga. Tegemist on mingitsorti mässajatega, kes Zioni rahvast lahku löönud ja peavad Neod enda verivaenlaseks (okei kaydara peab eriti).

Seejärel ujuvad kuskilt välja prantslased. Konnasöödikud nõuavad midagi omas keeles (mida see jääb subtiitrite puudumisel mõistatuseks.) Igaljuhul puhkeb peale seda äge lahing kus Kaydara tõestab enda ülimlikke ja Neole sarnaseid võimeid (muidugi mitte enne, kui nende enamus meeskonda on tapetud ja laev kah üsnagi räbal).

Prantslased tuhastatud tuleb kompuutrist signaal, et Neo asukoht Maatrixis on tuvastatud. Jätkub visuaalselt vinge võitluste seeria, kus Kaydara võitleb Neoga, Neo võileb agentidega, agendid võitlevad Kaydaraga jne. Kõik see puntratants päädib sellega, et agendid lüüakse mättasse, Kaydara saab neolt mööda muhku, kukub pikali, leiab endas uue värske jõu ning klohmib Neo omakorda mutta. Nähes oma iidolit kohe-kohe suremas võtab laevas passiv Kaydara vend kätte ja tõmbab lähisugulase võrgupistiku seinast. Kaydara sureb autult keset matrixit ja Neo lendab ...noh kuskile midagi muud tegema. The end.

Ehk siis sisult üks kuratlikult jampslik fänni unenägu. Olematu süzee ja plot koos väägade napi näitlemise ja totaka dialoogiga. See eest aga missugune CGI, visuaalne pool on igavesti lahe ja mõnus vaadata. Kuidas hiiglasuured hõljuklaevad välkude särides postapokalüptiliste maastikute kohal heljuvad ning kompuutrid surisevad ning käsurida ja värvilisi kastikesi välja pritsivad.

Loodetavasti ei jäta noored prantslased asja sinnapaika vaid leiavad enda järgmise töö ajaks ka korraliku stsenaristi ning siis saame juba nautida ilusat visuaali koos arusaadava looga. 5/10
Neo-rott
Hõljuklaev boodib üles

Kommentaare ei ole: