esmaspäev, 18. veebruar 2008

Metoroporisu (2001)

Leidsin selle multika cyberpunkreview.com kaudu. Päris küberpungi filmiks seda siiski nimetada ei julgeks kuigi mitmeid punk kohti oli ..isegi cyberspaces käidi ära.

Tegevus toimub kaugemas tulevikus linnas mis on jagunenud tasemeteks. Kõige kõrgemal elavad inimesed ehk kõrgklass ja ülejäänud madalamatel robotid kes hoiavad linna töös ja käigus. Linna valitseb enda küberpunk (Ziggurat) tornidest Duke Red nimeline isik. Loo peategelased on eradetektiiv Shunsaku Ban ja tema vennapoeg Kenichi, kes on linna sattunud taga ajades hullu teadlast Laughtonit. Kenichi kohtub ja sõbruneb viimase loodud täiuslikult inimsarnase roboti Tima'ga kellega on omakorda Duke Red'il suured ja maailmavallutuslikud plaanid. Asja teevad keerulisemaks ,et Kenichi ei tea ,et Tima on robot (Tima ei tea seda fakti isegi).

Kõik maailma olevused on joonistatud üsnagi nukuliku ja lastesõbraliku välimusega mis on üsnagi karmide sündmuste taustal väga kontrastne. Kogu maailm on lahedalt värvikirev keeruline ja sügav kenade soojade toonidega maalitud. Nagu arusaan on film saanud inspiratsiooni 1927a Metropolisest. Ma pole viimast filmi ise näinud aga nagu lugesin siis oli ka seal selline isand-ori stiilis ühiskond ja üheks peategelaseks robot ka on animes 20/30nendate stiilis mahe muusika. Sisult peaksid asjad küll suht lahku minema.

Filmist on veel kirjutanud paranoiadisco Ning tema posti lugemise järel tundub ,et pean filmi uuesti tirima sest kardan ,et omasin ameerika versiooni ning lõpp võib olla puudulik. Põlege põrgus f*cking jänkid - filmisolkijad. Muidu aga jälle õnnestunud animeleid mis väga meeldis. 10/10

3 kommentaari:

paranoiadisco ütles ...

Kui sa seda viimast pilti mul mõtled, siis oli see lihtsalt üks pildike peale lõputiitreid, et midagi sul vaatamata pole jäänud, kui sa seda pilti mu blogist vaatad. :)

paranoiadisco ütles ...

http://en.wikipedia.org/wiki/Metropolis_%28anime%29#Missing_ending_picture

Metsavana ütles ...

Ah vedas. Kartsin ,et on jälle saand käärid külge ühele teosele.