laupäev, 24. jaanuar 2009

Death Race (2008)

Sai tehtud viga ,et vaatasin Death Race 2000 (1975) napilt enne kui niinimetatud uusversiooni. Millestki remake tegemisel on alati see oht ,et loodetakse ikkagi eelnevalt püstitatud lati ületamist. Kui nüüd näiteks võrrelda originaaliga millel tegevus põhineb siis kõik oli hoopis hallim ja tavalisem - kostüümid olid ilmetumad, tegelased ühesugusemad, autod äravahetamiseni sarnased. Risti läbi Ameerika rallimine oli asendunud vanglasaarel tuuritamisega ning poliitilist ebakorrektsust polnud kopika eest - pigem vastupidi, neegreid tuli ikkagi heade poistena näidata. Kõige rohkem on aga kahju ,et ära jäid punktide jagamised lihtrahva lömastamise eest. Death Race meenutas pigem mõnd rallimängu sest neis saab relvi sageli samamoodi üle mingite latakate sõites. Kui originaaliga võrdlus kõrvale jätta siis märulipooles täiesti Hollywoodi keskmine. Vahepeal oli küll ka küll tuimemat minigun'idest täristamist aga üldiselt päris meeldiv, oma momentidega. Nii ,et päris unega ma ei võidelnud ja kella ei vaadanud. Keskmist hinnet panna takistab aga kohutav lõpp. Eriti see Jason Statham'i moraalilugev kõne ja nalja sai vaid ühe korra seoses mehe'i metallitööoskustega. Tore muide näha ,et Statham'i näol on vanadele ja põduratele märulikangelastele üks väga asjalik järeltulija tekkinud. Samas ei tea kas mees ka hakanud alkoholismi mädasohu vajuma? hääl oli tal siin kuidagi eriti kähisev ja raskesti arusaadav. Igaljuhul oleksin tahtnud näha veel goresemat ja mustast huumorist nõretavat lugu kui originaal. Kuidas psühopaadid lapsi suurte svastikalogodega autodega mööda kooliõue taga ajavad ning oli natuke kahju ,et vaid selline rahulikum ja kindlat kassaedu lubav märul loodi kus turvalistest lahendustest ei julgetud sammugi kõvale kalduda. Hennessey, she wolf of the US Koledad bitchid kõndimas aegluubis imala soigumise saatel ja see peaks nüüd olema seksikas ka veel ? Machine Gun Joe Viterbo'st oli saanud heasüdamlik geineeger. 5/10

2 kommentaari:

Unknown ütles ...

Nõustun kõigega, kuid mina küll originaaliga ei võrrelnud kuna tegemist ei olegi puhtaverelise remake'iga vaid nn reimagining-uga.

Metsavana ütles ...

Tõsi ta on aga kuna vaatasin mõlemat nii lühikese vahega ja vana veel selgelt silme ees püsis ning mulje värske ei suutnud mitte jätta võrdlemata.