neljapäev, 22. jaanuar 2009

Igor (2008)

Järgnevalt võib nüüd küll öelda ,et lastefilmi pole ikka ilus maha teha ja ise loll ,et vaatasid aga teema tundus ju paljulubav. Hullud teadlased ja Igorid tuletavad meelde suure hunniku B ulme/horroreid ning materjali mille üle nalja visata seega jätkuks. Tegelikuses jäi aga asi nõrgaks. Igori naljad ekspluateeriti tüütuseni üle, põgenenud koletise ning pimedate stseen oli ka nõrk. Enesetapja jänes suutis mõne korra muiet suule vedada aga üldiselt käis kõik kolinal allamäge kuni kõige ettearvatavama ning ettekujutlematult läägelt moosise lõpuni. Saab ju ometi teha lastefilme mille kõrval võib ka täiskasvanu lõbusalt aega veeta. Näiteks Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit (2005) oli Igorist meeletult parem, kus kobedaid nalju jagus ka vanemale horrorisõbrale. Terve virna kuulsate häälte palkamise asemel oleks võinud rohkem raha kulutada stsenaariumi lappimisele. Animatsioon mulle ka ei meeldinud, tundus pisut haltuura. Marty Feldman on jätkuvalt parim Igor. Kõik, rohkem ei viitsi aega kulutada. 3/10

4 kommentaari:

piret ütles ...

vaatasin seda just eile (või oli see üleeile? need päevad on kõik täpselt ühesugused talvel) ja olen käesoleva arvamusega täiesti nõus. lisaks veel, et tegemist näib olevat haleda tim burtoni multikate jäljendamiskatsega, mis oma vaimukuselt kahjuks ligilähedalegi ei küündi. mannetu raha nimel tehtud käkk.

Metsavana ütles ...

Burtonlikuse saavutamiseks oli süngust pisut vähe muidu tegelaskujud natuke meentutasid küll tema multikatest pärinevaid. Mulle tuletas see putuklik kuningas veidi meelde Nightmate before christmasi linnapead, samuti väikeste kätega jäsemed olid nagu temalikud.

H ütles ...

Eh, ma lootsin ka, et midagi tordat on... ehkki Burtoni viimastes animatsioonides ei ole minu jaoks piisavalt süngust... perefilmina ehk jah sobiks vaadata, aga seni on Vincent ületamatu minu jaoks Burtoni animatsioonist.

Metsavana ütles ...

Vincent oli tõesti hüva, paar vanemat filmi on talt ka head ja edasi ka suht kõik. Uuemad asjad õige kehvakesed.

Käesoleva filmiga aga tal seoseid pole, kui oleks siis arvatavasti poleks nii hull ka olnud.