teisipäev, 9. veebruar 2010

Mr Jolly Lives Next Door (1987)

Järjekordne filmikunsti tünni põhja kogunenud sette alt leitud unustussevajunud väärisese. Filmi peategelasteks on kaks, teenekate lowliferite näitlejate Rik Mayalli ja Adrian Edmondsoni poolt mängitud, parmu kes kulutavad suurema osa oma päevadest “Dreamytime Escorts” nimeall iga ukse taha ilmunud ja lõbusat seltskonda ihaldav välismaalase rahast tühjaks tõstmise ning end silmini täis lakkumisega.
Kahe olematu IQ'ga enesehävitusliku jota elu läheb aga põnevaks kui nende kätte satub Mr Lovebucketi nimelise gängsteri rahaümbrik koos kirjaga koristada ära kohalikku viinapoodi avama tulev televisioonitäht Nicholas Parsons. Joodikud saavad õnnetuseks asjast pisut omamoodi aru ning võtavad tegelikult hoopis nende naabrile, psühopaadist palgamõrvarile mr Jollyle mõeldud töö heameelega vastu.
Musta huumorit ja saapaga munadesse nalju pakutakse kamaluga. Mehed suudavad juba algusestseeni üht enda ex klienti tuvastama tulnuna surnukuuri pahupidi pöörata, laibalt rinnahoidja sisse vehkida ja end balsameerimisvedelikust jokki juua. Samas tempos tegevus jätkub halva ja väga halva maitse piiril balanseerides kuni finaalini. Mayall ja Edmondson on aastakümmnete pikkuse erinevates sarjades ja klippides üksteise lustliku tümitamise ja teineteise peale röökimise eest minuarvates rüütliks löömise küll auga ära teeninud. Filmi ainukeseks puuduseks on vaid lõpp, kus kuidagi liiga kiirelt tõmmati otsad kokku. Jääb mulje, et selle 40ne minutilise klipi lõpus on vähemalt 20 minutit tegevust puudu. Muidu aga suurepärane hoogne huumoripomm. Neile kes kahe retardi Eddie ja Richie hoogsatele seiklustele Bottomis hingega kaasa elas on see "Comic Strip"i poolt välja antud komöödia suisa kohustuslik, teised seehulgas rohkem intelligentset Briti huumorit armastavad filmivaatajad võiksid siiski pigem vältida, tegemist pole kindlasti igamehe komöödiaga. 8/10
Poiss kaotab kohe enda võileivad

Well, it's his own fault. You shouldn't play "let's see who can fall out of the window the best" when you're drunk. Not on the 18th floor, no.
Look, just because my second name is Jolly doesn't mean I have to be jolly all the fucking time!

Kommentaare ei ole: