teisipäev, 16. veebruar 2010

Sara (1997)


Ma pole ise tegelikult kunagi saanud õieti aru paljude meeste huvist endast 10-20 aastat nooremate neiude vastu. Eks nad on muidugi kenamad ja siledamad, aga ega siis kurat saa kogu aeg nugise moodi linade vahel ka nagistada, mingi hetk peaks ka muu tegevusega aega sisustama ja siis selgub ikka, et mida selle naiivse veel väljakujunemata isiksusega nii väga rääkida on. Mul tutvusringkonnas leidub ka mitmeid vanemaid härrasid, kes liiguvad ringi koolitüdrukutega. Alguses võib neid jah kadeda pilguga vaadata, aga seda vaid seni, kuni temake pole suud avanud ja hakanud enda suurt tarkust ja elukogemust välja näitama, lisaks paistab nende
neiudega igavene häda olevat ka ses mõttes, et ei tea nad kunagi, mida tahavad, ühel hetkel on jah meeletu kirg ja kuum armastus, aga järgmine hetk tekib tal himu juba mõnd nooremat kutti mekkida ja sarvi maha joosta.
Selle märuli põhiteemaks on samuti alaealise ja vanema härra armastus. Peategelaseks on nimelt endine eliitsõjaväelane ja praegune parm Leon, kes saab ülesande kohaliku oligarhi 16-aastase tütrekese järele vaadata ning teda kenasti kooli ja tagasi sõidutada, kuid kelle enesekindel tsikk kiirelt ümber sõrme keerab ja oma võludega alguses vastu puikleva keskeakriisis topsisõbra armunud koolipoisiks muudab.
Pean tunnistama, et paaris kohas oli ärahellitatud neiu enda hoolimatu "saan mida tahan" suhtumisega suisa vastumeelne. Ülinaiivne ja endale mitte hetkekski sellest, palju sitta ta kokku keerab, aru andev laps. Samas ei saa ma öelda, et oleks kogu seda draamat kivinenud südamega kõrvalt vaadanud ja nilbeid nalju visanud. Just need peategelaste inimlikud nõrkused ja pahed tõid lähemale ja panid kaasa elama. Muhe ja mõnus kuju oli minu arust ka isake ise, sain temast ja ta vihast täiesti aru. Aitan ühe jota maast üles, usaldan teda ja see töll hakkab mu alaealist tütart noolima. Põhilised ebasümpaatsed tegelased olid hoopis maffiabossi alluvad. Parajad jobud ja pussyd kes olid Leoni peale lisaks armukadedad, et mees nii kiirelt karjääri tegi ning hakkasid viha välja elama, kuigi käsk oli algul mees metsa viia ja läbi nüpeldada; nii tuuakse sisse veel kättemaksuteema ning keeratakse vinti üle.
Hindaks filmi kui kõvasti üle keskmist, poolepeal venis armulugu ehk tsuti liiga pikaks, aga eriti see ei häirinud. Esimene pool oli lisaks täidetud paljude pisikeste mõnusate naljadega, mis võtsid sageli muigama. Märul oli aga lavastatud igati kvaliteetselt. Asjalik ja tunduvalt erootikarohkem Poola versioon Luc Bessoni "Leonist", oletan, et küllap on siin lisaks mingid seosed Kubricu "Lolitaga", aga kuna ma nimetatud filmi ei ole näinud, ei oska kindlalt midagi öelda. 8/10

1 kommentaar:

Trash ütles ...

No näed, kohe kaunim blogi!