neljapäev, 31. mai 2012

Crippled Avengers (1978)

Sisu: On üks lapsepõlvetrauma ja teraskätega noorisand, kes kurjust ja pahelisust täis ning kõige tipuks äkiline ka veel kui kurat ise. Kes talle ette juhtub jääma selle ta ka vigaseks tambib - ühel raiub käed küljest, teise torkab pimedaks ning kolmanda lööb puha lolliks jne. Värsketele santidele sihuke ülbus muidugi ei meeldi ja koos otsivad nad endale sobiva meistri kes neist hoolimata puudujääkidest parimad kung-fu mehed treenib, et siis "raudkäsi" paika panna.

Hinnang: Puudega kättemaksjad on ideepoolest väga vinge film, mille teostus jääb aga nõksa nõrgaks (või oleks õigem öelda vananenuks). Mida filmile peaasjalikutl ette heidaks on see, et kõik võitlused olid liiga teatraalsed ja ja poosetatud. Võrredes hilisemate 80nendate märulitega, kus madin näeb märksa naturaalsem ja brutaalsem, välja tundus siine action uimane nagu kung-fu õppevideo. Kõik löögid sooritatud võimalikult aeglaselt, et teleriekraani taga istuv võitluskunstide sõber suudaks neid sealsamas järgi sooritada (või märkmikusse üles joonistada).

Nõrk oli minuarust ka see, et vigased ei võidelnud kordagi kogu kambaga koos teraskätega isanda vastu vaid alati paarikaupa. Mulle oleks märksa enam meeldinud kui nad oleksid hulgakesi koos tegutsenud ja nõnda ühistöö käigus üksteise puudusi oluliselt enam kompenseerinud. Ehk siis kokkuvõtteks üks kunagine oluline teos, mis kahjuks nüüdseks kergelt oma säilivusaja ületanud 6/10

Kommentaare ei ole: