esmaspäev, 28. aprill 2008

Ex Drummer (2007)

Film millest netis üsnagi põhjalikult ja palju räägitud. Tsiteerin ise hoopis pöffi veebi: Kuulus kirjanik Dries, kellel muuseas on väga kaunis naine, otsustab ühineda invaliidide garaažibändiga. Ja sealt see tuleb - häiriv sissevaade hälvikute sitasesse ellu. Groteskne ja liialdatud, aga aus lugu bänditegemisest a la Nyrok City '94. Pehmendatud pole siin midagi - ei poliitilise korrektsuse ega vaatajasõbralikkuse huvides. Kõva kuulmisega Ivan peksab lapse juuresolekul oma narkarist naist. Nooruses masturbeerimiselt tabatud ja ehmatusest kangeks jäänud käega Jan armastab meestelt suhu võtta. Ta elab koos võimuka emaga ja hooldab kodus voodi külge kinniseotud isa. Kiilakas Koen elab üksi, tarvitab kurat teab mida ja magab laes. Kui väljas käib (ja kui ta pole just proovis), siis jälitab, vägistab ja vahel ka tapab naisi. Bändi nimi on "The Feminists", sest: "neli feministist mõrda bändis on umbes sama hea nagu neli invaliidist tüüpi". Dries ise vihkab homosid, kannab vana kooli tsiklitagi ja sõidab musta mootorrattaga nagu põrguline. Kui alguses muide tundub ,et Dries on kamba kõige normaalsem ja tervem kutt siis tasapisi hakkab ka tema tõeline loomus üha enam ja enam väljapaistma.

Vot selline karm film. Tuttav kes Nyrok tüüpe hästi tundvat rääkis ,et nood olla ka käinud õhinaga drummerit vaatamas ning meeldinud. Olevat ainult maininud ,et nemad elavad ikka tunduvalt vaiksemat-rahulikumat elu. Mulle samuti meeldis aga ei oska midagi eriti enam lisada, kõik on juba kaas-filmikirjutajate poolt nagu äraöeldud ja ei tahaks kordama hakata.

http://trash-can-dance.blogspot.com/2007/07/ex-drummer.html http://blog.poff.ee/?p=110 http://loveyoutruffaut.blogspot.com/2007/12/87-ex-drummer-2007.html http://filmsmusic.blogspot.com/2007/12/ex-drummer.html http://eigok.blogspot.com/2007/12/ex-drummer.html

Kommentaare ei ole: