neljapäev, 14. aprill 2011

Sonny and Jed (1972)


Filmi peategelane Jed on äärmiselt vastuoluline anti-kangelane. Kuigi ta on tõenöoliselt üks ebameeldivaimaid pätte, kes metsiku lääne tolmustel väljadel kõndinud, jagab ta röövitud saagi sageli vaestele. Mees pole seejuures mitte ainult verejanuline ja pahur, vaid tal on ka talumatult halvad kombed. Sellest hoolimata otsustab noor neiu nimega Sonny, et just Jedist peab saama inimene, kes õpetab talle, kuidas olla tõeline lindprii.

Tuleb tõde tunnistada -- see Sergio Corbucci poolt loodud "Bonny ja Clyde" spagetivesterni versioon võlgneb põhilise tänu oma headusele Tomas Miliani värvikale tegelaskujule. Tema suutis selle filmi särama tõmmata ja tegelikult mitte eriti tempoka süžee vahvaks muuta. Ma kujutan ette, et näiteks hoopis rahulikuma iseloomuga Franco Nero või vaikse Eeastwoodiga poleks see pooltki nii mõnus olnud. Seega, hea näide, kuidas mitte ehk kõige originaalsemast süžeest suudetakse kõvade näitlejatöödega korralik tulemus kokku keeta, sest ega ka Sonnyt mänginud Susan George paha olnud ja Telly Savalase pime sheriff Franciscus meeldis mulle samuti. 7/10

PS: Võtsin pildid filmist ise ka aga miskipärast olid need kõik "artefaktidega". Tuleb seetõttu leppida netist leitutega.

Mis spagetivestern see ilma spagettideta oleks.

Ja kuulipritsita...

Kommentaare ei ole: