teisipäev, 12. aprill 2011

HÕFF avab festivali retrohõngulise koletisefilmiga

Postkasti potsatas just mõni minut tagasi järgnev teade ning otsustasin seda ka enda blogilugejatest HÕFFi fännidega jagada (Metsavana).
Haapsalu Kultuurikeskuses kuuendat korda toimuva Haapsalu Õudus- ja Fantaasiafilmide Festival  (HÕFF) avatakse 29. aprillil Haapsalu kesklinna läbiva traditsioonilise zombimarsiga ja tasuta Piiskopilinnuses näidatava vabaõhukinoga.

Festival avatakse 2008. aastal HÕFFi erikülaliseks olnud Brian Yuzna Indoneesias vändatud komöödia- trash- ja õudusfilmi žanreid segava linateosega “Merekoletis” (Amphibious), mida on seni näidatud vaid valitud festivalidel. Ametliku avafilmi ees demonstreeritakse ka noore eesti filmimehe Hardi Keerutaja lühiõõvafilmi “Leipzigisse”.

Festivali põhi- ja friigiprogrammis linastub seekordsel HÕFFil 7 uut linateost aastatest 2009-2010.

Põhiprogrammi raames näidatakse möödunud hooaja prantsuse uue laine horrori ühte  märkimisväärsemat teost “Jõuk” (The Pack), hinnatud filmilavastaja Guillermo del Toro poolt  produtseeritud Hispaania hirmulugu “Julia silmad” (Julia's Eyes) aga ka “Blairi nõiafilmi” ja  “Paranormal Activity” edu lainel tehtud Mehhiko õudusfilmi “Jõle” (Atrocious).
Programmist ei puudu ka käesoleva aasta üks populaarsemaid žanrifilme “Trollikütt” (The Troll  Hunter), mille taga seisab taas Põhja-Euroopa parimaid õudusfilme tegevad norrakad.

Friigifilmide programmis keskendutakse sel korral samuti Norra filmile. Omapärase musta huumoriga vürtsitatud poliitiline pilaulmepõnevikule “Norra ninja” (Norwegian Ninja) vastandub kahe prantslasest filmifriigi poolt Norras tehtud kummaline ökohorror “Tumedad hinged” (Dark Souls), kus segatakse omavahel paljud filmižanrid.

Loomulikult ei puudu maiuspala ka Jaapani ekstreemkino austajatele. “The Machine Girl” lavastaja Iguchi Noboru verivärske film “Karate-Robo Zaborgar” on sama hullumeelne ja efektirohke, nagu ka varem HÕFFil linastunud Jaapani teosed “”Zombi, enesekaitse rünnakrühm”, “Tokyo Gore Police” ja “Vampire Girls vs Frankenstein Girl”.
Festivali fookuses on tänavu Põhja-Ameerika žanrikino. Kokku linastub HÕFFil 18 linateost. Filmid linastuvad inglisekeelsete subtiitritega. Avafilmil “Merekoletis” on ka eestikeelsed subtiitrid.

Festivali passid hinnaga 23 eurot on müügil Piletilevis. Festivali piletid hinnaga 3,5 eurot saabuvad müügile 18. aprillil.

Festivali ürituste kava ja filmiprogramm avaldatakse jooksvalt HÕFFi kodulehel www.hoff.ee.

2 kommentaari:

Trash ütles ...

Copy-paste´ga ei saanud e-maili bloggeri jaoks sobilikuks seada ning seega jäi minul see teks blogisse panemata.

Metsavana ütles ...

Sul mingid uue kujundusega seotud probleemid ? Mul läks küll nagu niuhti üles :)