pühapäev, 9. detsember 2007

Spoorloos (1988)

Noored Rex ja Saskia on puhkusereisil Prantsusmaal. Teel aga ühes bensiinijaamas Saskia kaob ja ka tema otsingud osutuvad tulutuks. Rex aga kulutab järgnevad kolm aastat püüdes teda leida kaasates sellesse ka meediat. Ühelhetkel hakkab ta aga saama postkaarte Saskia röövijalt kes soovib temaga kohtuda ,et seletada mis siis ikkagi toimus.

Tegemist pole klassikalise horroriga. Midagi verist ei ole ega tule (loodan ,et see nüüd väga spoiler polnud) Samas minuarust oli see üks hirmutavam ja häirivam film mida pikka aega näinud. Paraleelselt näidatud keemiaõppejõu Raymondi kes Saskia kadumise taga üllatuseks mitte ei riku pinget vaid tõstab seda veel mitu levelit kõrgemale. Veel oli kummalisel kombel Saskia kadumine ja Rexi teadmatus mulle isegi häirivam/painajalikum kui lõppulahendus kuigi see oli ka väga karm. Ma ei ole nõus nendega kes seda ei pea õudusfilmiks ja arvan ,et selline film ongi tõeline! horrofilm. Tavaline õudus ja slasher kipub ju pigem musta komöödia nurka liikuma.

Filmis olevat ka ameerika versioon kuid ei usu ,et seda vaatama hakkan. Arvan ,et märulirohkem versioon sellest oleks täielik pettumus ja tujurikkuja.

9/10

Kommentaare ei ole: